POLITICĂ

Gabriel Avrămescu, candidat PNL Buzău pentru Camera Deputaților: Ciolacu, copy/paste după gestul lui Dragnea!

Demisia teatrală a lui Marcel Ciolacu nu duce la eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor.

Singura soluție este abrogarea!

În loc să apeleze la artificii ale imposturii în campania electorală, Marcel Ciolacu ar putea elimina acest tip de beneficii imorale printr-o simplă decizie, supunând la vot modificarea legislativă necesară, care este susținută de PNL și se află blocată în Parlament, respectiv abrogarea articolului 49 din Statutul senatorilor și deputaților.

În caz contrar, anunțul demisiei sale în ultima zi de mandat este o simplă butaforie politicianistă. Marcel Ciolacu va fi în continuare beneficiar al pensiei speciale de parlamentar, iar în cel mai fericit caz îi sunt reduse doar câteva zile din calculul acestei pensii speciale.

Minciuna lui Ciolacu, referitoare la presupusul mandat incomplet, se bazează pe omiterea faptului că mecanismul legal stabilește un calcul proporțional pe luni de zile în care parlamentarul și-a exercitat mandatul. Or, reglementarea referitoare la calcularea indemnizației pentru limită de vârstă se referă la împlinirea numărului minim de luni aferente unui mandat, care pot fi îndeplinite și prin cumularea a două mandate incomplete.

Problema pensiilor speciale pentru parlamentari se rezolvă prin eliminarea prevederilor legale care permit astfel de privilegii.

Acest lucru stă în puterea actualului Parlament, dominat de PSD, dar va deveni realitate după învestirea viitorului Legislativ odată cu întrunirea unei majorități parlamentare solide.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button