ȘTIRILE ZILEI

Adolescent depistat de polițiști în timp ce vindea petarde

În ziua de 11 decembrie a.c., poliţişti din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au depistat pe o stradă din municipiul Buzău un adolescent în vârstă de 15 de ani, din Măgura, având asupra sa mai multe articole pirotehnice.

Poliţiştii au găsit asupra minorului 5340 de petarde, pe care le-au ridicat în vederea continuării cercetărilor.

Față de tânăr s-a luat măsura sancționării contravenționale, conform Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

Totodată, polițiștii au prelucrat și părinților acestuia prevederile legale și le-au reiterat obligația de a-și supraveghea copilul.

Pentru a preveni evenimentele nedorite, poliţiştii reamintesc:

Comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile F1 şi P1 către persoane cu vârsta sub limita prevăzută de lege, remiseve 18 ani, precum şi comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni, constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Poliţiştii atrag atenția asupra faptului că folosirea articolelor pirotehnice de natură artizanală, a celor din categorii de risc ridicat, sau neluarea unor măsuri de siguranță atunci când sunt utilizate articolele pirotehnice comercializate în această perioadă, poate duce la accidente nedorite.

Pentru a preveni incidentele neplăcute şi chiar victimizarea populaţiei prin folosirea unor obiecte pirotehnice neconforme prevederilor legislative, precum şi pentru menţinerea unui climat de siguranţă remis în preajma sărbătorilor de iarnă, cetăţenii sunt rugaţi să achiziţioneze doar obiectele pirotehnice remise de lege.

          Poliţiştii avertizează: încercaţi să vă protejaţi copiii prin a nu mai cumpăra ori manevra petarde sau artificii care le pot pune viaţa în pericol, supravegheaţi-I şi explicaţi-le riscul la care se expun!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button