POLITICĂ

INFORMAȚIE PE SURSE! Ce a primit USR la schimb ca să cedeze conducerea Prefecturii la Buzău

Partidele componente ale coaliției aflate la guvernare și-au împărțit județele în care vor numi prefecți și subprefecți, iar conducerea Instituției Prefectului Județului Buzău a revenit USR-PLUS, cele două funcții de subprefecți urmând să revină PNL.

USR și PLUS au purtat la rândul lor negocieri la Centru, după cum susțin surse din interiorul filialei locale a USR, iar la Buzău, PLUS ar urma să preia conducerea Prefecturii renunțând la schimb la câteva instituții importante cu atribuții de control, unde USR va numi conducătorii.

Șansa News a abordat, marți, acest subiect și susține că cele mai mari șanse să preia funcția de prefect le are liderul PLUS Buzău, Răzvan Moraru:
„Liderul PLUS provine din mediul de afaceri, fiind fondatorul unei companii înființate în urmă cu mai bine de un deceniu în agrobusiness. Nominalizarea sa pentru funcția de prefect este posibilă după ce Guvernul a modificat, prin OUG, săptămâna trecută, statutul prefecților și subprefecților, transformându-i din înalți funcționari publici în demnitari, ceea ce permite asumarea politică a acestor funcții.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button