ȘTIRILE ZILEI

250 de sancțiuni aplicate într-o singură zi de polițiștii de la „Rutieră”

Polițiștii au acționat, miercuri, împreuna cu reprezentanți ai Registrul Auto Român Buzău pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor. În urma activității au fost aplicate 33 de sancțiuni pentru abaterile constatate pe această linie și au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

Deasemenea, au fost depistați 38 de conducători auto care nu nu purtatu centura de siguranță, așa că, pe lângă sancțiunea aplicată pentru abaterea săvârșită, șoferii în cauză au fost consiliați asupra importanței utilizării acestui dispozitiv de protecție de cătrei ei înșiși, dasr și de către ceilalți ocupanți ai mașinii.

Cu ajutorul aparatelor radar, amplasate pe arterele rutiere cu cele mai mari valori de trafic, au fost depistați 45 de vitezomani. Unul dintre șoferii care au optat să predea permisul pentru următoarele 90 de zile este un tânăr de 20 de ani, din municipiul Buzău, care nu a considerat a fi un risc să ruleze cu viteza de 121 km/h pe bulevardul Unirii, din municipiul Buzău.

În intervalele orare 11:00-13:00/17:00-19:00 polițiștii râmniceni au organizat o acțiune ce a vizat prevenirea și combaterea abaterilor privind prioritatea de trecere, dar și indisciplina pietonală în trafic. Astfel, pe timpul acțiunii, polițiștii au sancționat peste 20 de pietoni indisciplinați și au reținut un permis de conducere pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor aflaţi regulamentar în traversarea drumului.

Un dosar penal a fost întocmit unui tânăr în vârstă de 24 de ani, din Buda, care a continuat să își conducă autoturismul în municipiului Râmnicu Sărat, în ciuda faptului că avea dreptul de a conduce suspendat.

 În total, peste 250 de sancțiuni au fost aplicate în data de 10 februarie a.c., valoarea acestora fiind de 54 000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button