SPORT

Marina Baboi participă la Campionatul Balcanic Indoor de la Istanbul

236 de sportivi, reprezentand 18 din cele 21 de tari membre ale ABAF ( Asociatia Balcanica de Atletism ), si-au dat intalnire pe ATAKOY ARENA din ISTANBUL pentru a lua startul la CAMPIONATUL BALCANIC INDOOR de SENIORI 2021 .       

România a fost reprezentata de o delegatie formata din 36 de sportivi  si 8 membri ai staff-ului tehnic , intre acestia numarandu-se si sprintera buzoiana , legitimata la SCM GLORIA BUZAU, Marina Andreea Baboi, insotita de antrenoarea sa, profesoara Doina Voinea .       

Sosita la ISTANBUL dupa un week-end deosebit in care obtinuse medalia de bronz in finala meeting-ului atletic de la Val de Reuil, din Franța, vitezista buzoiana a facut si de aceasta data un concurs de exceptie in proba ei favorita de 60m plat . Marina s-a impus in  prima semifinala a probei si s-a calificat fara probleme in finala unde urma sa-si intalneasca adversarele cu care se luptase pentru podium si la Cluj in toamna anului trecut in finala la 100m a Campionatelor balcanice in aer liber, sarboaica Milana Tarnanici si bulgaroiaca Inna Eftimova,  clasate atunci in aceasta ordine pe podium in fata reprezentantei României. A rezultat o finala superba si dramatica in acelasi timp cele 3 sprintere detasindu-se si oferind o batalie superba pentru podium !

Castig de cauza a avut reprezentanta Bulgariei Inna Eftimova, medalia de argint revenind buzoiencei Marina Baboi care a devansat-o cu o sutime de secunda pe sarboaica TARNANICI .          

Inca o medalie balcanica in palmaresul balcanic al Marinei, care se poate mandri acum cu 19 medalii balcanice  , 12 de aur , 4 de argint si 3 de bronz .

Urmeaza  cea mai puternica competitie la nivel mondial din sezonul indoor CAMPIONATELE EUROPENE INDOOR  de la Torun, Polonia, de la inceputul lunii martie, unde Marina Baboi si-a obtinut calificarea  in proba de 60m plat . 

Intr-un an in care s-a alergat fabulos in intreaga lume pe distanta de 60m plat, Europa nu face exceptie , alaturi de sportiva noastra nu mai putin de 81 de atlete alergand sub baremul de calificare – un barem extrem de competitiv .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button