ȘTIRILE ZILEI

Complicii ucigașului care și-a ars iubita de vie, trimiși în judecată pentru complicitate la omor calificat

Prietenii lui Cosmin Dan, tânărul care și-a incendiat fosta iubită într-un apartament de pe bulevardul Nicolae Bălcescu, au fost trimiși în judecată și urmează să se prezinte în instanță pentru complicitate la omor calificat prin cruzimi și distrugere, după cum titrează publicația „Șansa News”

Atât A.N. cât și R.C. riscă aceleași pedepse ca și Cosmin Dan, care anul trecut a fost condamnat la 24 de ani de închisoare, după ce au fost cercetați de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău într-un dosar disjuns din cauza inițială.

În dimineaţa zilei de 23 februarie 2019, Valentina Nica, o tânără de 21 de ani din Buzău, a fost ucisă de fostul iubit, care a stropit-o cu benzină şi i-a dat foc, lăsând-o să ardă de vie sub privirile celor doi complici, care apoi au fugit speriați.

Autorul faptei a fost trimis în judecată pentru omor calificat și distrugere. și a primit o pedeapsă cu închisoarea de 24 de ani şi plata unor daune morale de 100.000 de euro către mama victimei.

În octombrie octombrie 2020, Curtea de Apel Ploiești a dat sentinţa definitivă, menţinând pedeapsa Tribunalului Buzău din care a scăzut doar perioada arestului preventiv  de aproximativ un an în care a stat Cosmin Dan până la terminarea procesului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button