CULTURĂ

O nouă lansare, de această dată în tandem…

Biblioteca Județeană „V. Voiculescu” organizează joi, 18 martie, începând cu ora 14.00, lansarea volumelor „Corul de cameră Lyra – monografie”, autor Ștefan Stănescu și „Clipa de sinceritate”, autor Ionel Stănuță.

Ștefan Stănescu, una dintre personalitățile Buzăului, este fondatorul și dirijorul Corului Lyra, un cor care împlinește 47 de ani de activitate neîntreruptă, fiind numit de străini „cel mai convingător ambasador al poporului român”. Absolvent al Facultății de Teologie și al Conservatorul „Ciprian Porumbescu”, renumitul dirijor prezintă în monografia pe care o va lansa povestea celebrului cor ce a fascinat o lume întreagă, obținând premii la festivaluri la Nancy, Lyon,Vatican, Paris, Istambul, Portugalia, ajungând să cânte în celebra Bazilică a Maicii Domnului din Fatima.

Celălalt volum lansat, „Clipa de sinceritate”, aparține publicistului Ionel Stănuță, membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, și reunește o serie de interviuri pe care autorul le-a luat unor personalități ale teatrului românesc (Radu Beligan, Mircea Diaconu, George Constantin etc.) și ale județului nostru, oameni cu profesii diferite, dar remarcați în societate (medicul cardiolog  Nicoleta Sava, pictorul Gheorghe Ciobanu, arhitectul Aurelian Mareș etc.).

Invitați la evenimentul de joi, 18 martie, vor fi scriitori buzoieni și personalități care se regăsesc în cele două volume.

Biblioteca Județeană își rezervă dreptul de a face invitațiile la manifestare în limita locurilor pe care legislația în vigoare o impune pentru respectarea distanței sociale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Conținutul este protejat !