ȘTIRILE ZILEI

Amendă usturătoare pentru un agent economic care a încălcat restricțiile impuse pe timp de pandemie

Polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, împreună cu jandarmi, precum și cu reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, ai Direcției de Sănătate Publică, ai Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, acționează în mod constant pentru respectarea normelor impuse de legislația în vigoare privitoare la pandemia de COVID-19, a transmis printr-un comunicat de presă Instituția Prefectului Buzău.
Sunt vizate, cu prioritate, zonele aglomerate, piețe, centre comerciale, restaurante și mijloace de transport în comun, atât în mediul urban, cât și în mediul rural.

„Încurajăm activitatea economică din sfera societăților comerciale, dar subliniem faptul că aceasta trebuie să se facă cu respectarea strictă a cadrului legal, în interesul și pentru siguranța buzoienilor.
Instituțiile statului vor interveni în orice situație cu fermitate, dar și cu discernământ aplicând gradual măsurile stabilite de legiuitor. Prioritatea nu este aceea de a aplica sancțiuni ci de conștientizare a populației cu privire la riscurile la care se expune.” a comunicat prefectul Silviu Iordache.

În cadrul acțiunilor, din data de 11 Aprilie a.c. forțele de ordine și reprezentanții celorlalte instituții cu atribuții de control au intervenit și în satul Gura Câlnăului, la o locație în aer liber, amenajată pe o
suprafață de aproximativ 4000mp, unde un operator economic avea în derulare activități comerciale.
Polițiștii au readus în atenție administratorului obligația legală de a se asigura că oamenii prezenți, clienții, respectă regulile legale în vigoare, precum purtarea măștii, păstrarea distanței sociale, chiar dacă spațiul
comercial este unul amenajat în aer liber. Întrucât au fost constatate abateri, administratorului i-au fost aplicate sancțiuni totale de 46.500 lei. Sancțiunile au fost aplicate potrivit competențelor de către
Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, Direcția de Sănătate Publică, Direcția Sanitar-Veterinara, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Inspectoratul de Jandarmi Județean Buzău și Inspectoratului pentru
Situații de Urgență. Daca abaterile constatate nu sunt remediate sau se vor repeta, se ia în calcul inclusiv suspendarea activității operatorului economic.
Cetățenii au la dispoziție linia TELVERDE 0800800165 operaționalizată de Ministerul Afacerilor Interne la care pot sesiza încălcările normelor de protecție sanitară.

Apelurile sunt preluate de un dispecerat și repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Conținutul este protejat !