ADMINISTRAȚIE

Mai multe instituții, în frunte cu Prefectura, implicate într-o acțiune de stoparea a depozitelor necontrolate de deșeuri

Începând cu luna aprilie a.c., Garda Națională de Mediu prin Comisariatul Județean Buzău inițiază o acțiune de amploare care are drept scop identificarea depozitelor necontrolate de deșeuri și descurajarea fenomenelor de abandonare a deșeurilor, prin aplicarea de sancțiuni contravenționale, inclusiv confiscarea mijloacelor de transport deșeuri
și identificarea principalelor surse de poluare a aerului, precum și diminuarea efectelor acestora.
Această acțiune este susținută de Poliția Locală din cadrul Primăriei Municipiului Buzău, reprezentanți ai Unităților Administrativ Teritoriale din județul Buzău, reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Poliție Buzău și ai Inspectoratului Județean de Jandarmi Buzău.
În calitate de coordonator al acestei acțiuni, Instituția Prefectului – Județul Buzău va oferi tot suportul necesar astfel încât această inițiativă să minimizeze activitățile cu impact negativ asupra mediului înconjurător.
„Deșeurile nu reprezintă doar o problemă de mediu ci și o pierdere economică. Scopul este să intrăm pe făgașul cel bun: mai multă reciclare, mai puține depozite de deșeuri. Acest lucru înseamnă că este nevoie să începem să prevenim, mai apoi să pregătim pentru reutilizare și
reciclare.”,a comunicat Silviu Iordache, prefectul județului Buzău.
La sfârșitul fiecărei luni, se vor comunica rezultatele acțiunii desfășurate pe raza județului Buzău, precum și măsurile luate, conform prevederilor legale.
Amenzile pentru abandonarea deșeurilor în alte locuri decât cele permise în conformitate cu 19, alin 3 din Legea 211/2011 privind regimul deșeurilor ce vor fi aplicate persoanelor fizice sunt de la 3.000 la 6.000 lei, iar pentru persoanele juridice de la 20.000 la 40.000 lei.
În materia confiscării mijloacelor de transport, în conformitate cu prevederile HG 1061/2008 privind transportul deșeurilor periculoase și nepericuloase pe teritoriul României, art. 25, alin.2, litera a și alin. 3 se va aplică sancțiune operatorului de transport deșeuri de la 15.000 la 30.000 lei, precum și sancțiunea contravențională complementară a confiscării mijloculuide transport destinat sau folosit la săvârșirea faptei, conform prevederilor acestui act normativ.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
error: Conținutul este protejat !