SPORT

Buzoianul Ovidiu Ionescu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Sportivul buzoian Ovidiu Ionescu s-a calificat, duminică, la Jocurile Olimpice de la Tokyo ca urmare a rezultatelor înregistrate la turneul preolimpic de la Guimaraes, a anunţat Federaţia Română de Tenis de Masă.

„Semifinala turneului preolimpic s-a încheiat aşa cum ne-am fi dorit toţi. Ovidiu Ionescu a conştientizat miza meciului şi a făcut rapid 3-0 cu britanicul Paul Drinkhall. În cele din urmă, românul a încheiat cu 4-1. După „o calificare din grupe, care se întâmplă o dată dintr-un milion” de încercări, aşa cum a recunoscut chiar Ovidiu, sportivul nostru a fost eliminat de pe primul tablou, dar şi-a revenit, a luptat pentru fiecare punct, şi va reprezenta România la Tokyo. Conform regulamentului, finala turneului preolimpic nu va mai avea loc. Câştigătorii semifinalelor de pe al doilea tablou sunt direct calificaţi”, a comunicat FR Tenis de Masă.

Ovidiu Ionescu și-a asigurat prezența la Tokyo în această seară, după semifinala câștigată pe tabloul al doilea în turneul european de calificare de la Guimaraes (Portugalia). Românul l-a învins pe Paul Drinkhall (Marea Britanie) cu scorul de 4-1. Nu departe de calificare a fost și Răzvan Șipoș. Acesta a fost eliminat în sferturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button