ȘTIRILE ZILEI

Intră în scenariul verde și municipiul Buzău

Rata de incidență a cazurilor COVID-19 a scăzut în fiecare zi, astfel că miercuri, 5 mai, municipiul Buzău are o rată de 1,21 la mia de locuitori.

Astăzi, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a reunit în ședință și a aprobat trecerea municipiului în scenariul verde.

Astfel, din data de 6 mai, o serie de restricții vor fi ridicate, cele mai multe vizând activitatea restaurantelor și a cafenelelor.

  • – activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 6:00 – 22:00;
  • – activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau a altor unități de cazare este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului  în intervalul orar 6:00 – 22:00;
  • – activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului;
  • – se instituie obligația pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări servicii în spații închise/deschise, publice și /sau private să își organizeze și să desfășoare activitatea în intervalul orar 5.00-21.00.

Deși municipiul Buzău intră în scenariul verde, școlile din oraș vor funcționa în continuare conform scenariului galben, pentru că rata de incidență este peste 1 la mia de locuitori. Abia în momentul în care rata va scădea sub 1, toți elevii vor reveni în bănci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button