EDUCAȚIE

Pasiune transformată în performanță sau ROBOTICA – PASIUNE ȘI PERFORMANȚĂ (FOTO)

Și în acest an, participarea la Concursul national de robotica FIRST® LEGO® League Challenge a adus elevilor Școlii Gimnaziale Nr.11 Buzau rezultate excepționale.

La cel de-al cincilea sezon al concursului au fost înscrise doua echipe : Heart Of RoBots ( 6 elevi din clasa a-VIII-a) si WALL-Eי S FRIENDS ( 12 elevi din clasele a VI-a), alături de alte 51 de echipe din țara.
Competiția s-a derulat pe parcursul a două etape (regionala si nationala) și a lansat mintilor tinere provocarea de a transforma anumite spatii – de la terenuri virane pana la parcari goale – în oportunitati de joaca și de petrecere a timpului liber in lumea sportului, jocului si fitness-ului.
Misiunile FIRST® LEGO® League Challenge au fost anuntate la începutul lunii august (4 august 2020 pentru sezonul RePLAY). Până la etapa regionala care a avut loc în luna martie la Iași, elevii au proiectat, construit si programat robotul pentru misiuni și au pregatit soluțiile lor pentru proiectul de inovare FIRST® LEGO® League Challenge. Cele doua echipe au reușit sa se califice pentru etapa nationala de la București. În acest concurs a fost important robotul, dar mult mai important a fost lucrul în echipa, colaborarea eficientă a tuturor membrilor, descoperirea soluțiilor împreună, susținerea părinților și îndrumarea profesorilor.
Înscriindu-se în galeria performerilor, s-au obținut următoarele rezultate:

  • echipa Heart Of RoBots, cu un total de 455 p = PREMIUL I pentru proiectarea robotului și PREMIUL al III-lea pentru performanța robotului
  • echipa WALL-Eי S FRIENDS = PREMIUL I pentru proiectul de inovare .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button