ȘTIRILE ZILEI

Jandarmii au recuperat, azi-noapte, doi drumeți rătăciți printre așezările rupestre

Azi-noapte, un bărbat de 39 de ani a sunat la 112, și a cerut ajutorul spunând că se află împreună cu o prietenă în vârsta de 28 ani pe un traseu turistic din localitatea Bozioru şi nu mai regăsesc drumul spre maşină, din cauza întunericului.

Apelantul s-a plâns că nu mai are baterie la telefon pentru a putea păstra legătura cu dispeceratul, dar a reușit să comunice că se află în punctul Crucea Spătarului.   

La faţa locului locului a fost direcţionată echipa de intervenţie a IJJ Buzău formată din patru jandarmi cu un autovehicul, fiind însoţită de doi politişti si un localnic. O parte din traseu este greu accesibil și a fost parcursă pe jos de către echipa de căutare, după circa trei ore de la primirea apelului jandarmii au depistat persoanele rătăcite, acestea neavând nevoie de îngrijiri medicale, fiind conduse în siguranţă la autoturismul proprietate personală. 

Evenimentul s-a produs pe fondul încălcării de către turişti a regulilor de bază în ceea ce priveşte drumeţiile montane, adică deplasare fără echipament adecvat, pe timpul nopţii și de aceea jandarmii reamintesc principalele recomandări pentru deplasarea în siguranţă pe traseele turistice:  

– documentarea temeinică în ceea ce priveşte traseul ce urmează a fi parcurs;

– planificarea drumeţiei astfel încât să se evite deplasarea pe timpul nopţii;

– purtarea unui echipament adecvat;

– asigurarea încărcării acumulatorilor telefoanelor mobile, fiind indicată, pe cât posibil, deţinerea unor baterii externe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button