SPORT

Stadion nou la Buzău!

Un nou stadion, ultramodern, va fi construit în municipiul Buzău, după cum a anunțat preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, care a spus că viitoarea arenă va avea aproximativ 12.000 de locuri, cu tribune şi peluze acoperite.

Deja se fac demersuri pentru întocmirea unui proiect care să fie depus, spre finanţare, la Compania Naţională de Investiţii.

  Petre Emanoil Neagu spune că stadionul din Crâng, ridicat, în etape, în anii ‘70 şi ‘80, nu mai corespunde cerinţelor actuale, nu dispune de locuri de parcare, iar posibilităţile de extindere a parcării sunt reduse.

În ultimii ani, prin Compania Naţională de Investiţii s-au construit mai multe stadioane şi săli de sport noi, atât în Capitală, cât şi în ţară.  Cele mai cunoscute sunt stadioanele Steaua, Rapid şi Arcul de Triumf, toate trei din Capitală, dar şi sălile polivalente din Oradea, Piteşti şi Bistriţa. Stadionul „Arcul de triumf”, cu o capacitate de 8.200 de locuri, a costat aproximativ 37 de milioane de euro. 

Viitoarea arenă va avea aproximativ 12.000 de locuri, cu tribune şi peluze acoperite. Autorităţile buzoiene fac demersuri pentru întocmirea unui proiect care să fie depus, spre finanţare, la Compania Naţională de Investiţii.

Noua arenă ar putea fi ridicată la marginea oraşului Buzău, într-o locaţie care urmează să fie identificată de către autorităţile judeţene. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button