CULTURĂ

Actorul italian Franco Nero, invitat special la Buzău International Arts Festival

Buzău International Arts Festival, eveniment ce reuneşte ediţiile cu numărul şase ale Festivalului Internaţional de Film Buzău – BUZZ IFF şi Festivalului Internaţional de Teatru Independent COMIC 7 B, se desfăşoară în perioada 25 august – 25 septembrie în municipiul Buzău şi în mai multe locaţii din judeţ, invitatul special al festivalului fiind faimosul actor italian Franco Nero.

El a declarat celor prezenți la eveniment că se simte „ca acasă” la Buzău şi că „toate festivalurile sunt importante, fie că sunt mici sau mari, pentru că ele oferă ceva oamenilor care iubesc cinema-ul”.

Evenimentul principal pentru care Nero a venit la Buzău ea fost proiecţia unui film al său, „Django”, lansat în 1966, proiecţie care a avut loc miercuri.

La final actorul italian s-a întâlnit cu publicul spectator pentru o sesiune de întrebări şi răspunsuri, după ce, înn cursul dimineţii, s-a întâlnit cu primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, la sediul Primăriei. 

„Mi s-a spus azi că acesta este un festival minunat, cu multe lucruri minunate care se fac aici în zilele astea şi primarul mi-a vorbit înainte să vin aici foarte mult despre Buzău. Pot spune că ştiu foarte multe şi asta din cauza lui. Cred că deja ştiu de fapt totul. Mi-a spus că Buzăul a câştigat în faţa Parisului competiţia pentru brandul de oraş de la Londra, dar şi că plănuieşte să extindă oraşul şi să se unească cu o comună şi cred ca ar fi minunat asta…. Deci… pot spune că ştiu multe despre Buzău.

La ce mă aştept de la acest festival? Păi în primul rând mă simt foarte bine aici. Ca acasă, pot spune. Oamenii pe care i-am cunoscut sunt foarte drăguţi şi asta este un lucru bun. Este o experienţă ca multe altele pe care le-am avut în viaţa mea pentru că cinema-ul mi-a dat posibilitatea să călătoresc în toată lumea, să mă întâlnesc cu guvernatori, regi, prinţi şi prinţese şi totodată mi-a dat posibilitatea să iau masa cu sute de oameni fie ei oficiali, fermieri sau alte tipuri de oameni… Pentru moment mă simt foarte confortabil aici şi cred că va fi o experienţă din viaţa mea pe care o voi ţine pentru mine. Toate festivalurile sunt importante fie că sunt mici sau mari pentru că ele oferă ceva oamenilor care iubesc cinema-ul”, a explicat actorul italian.

Actorul italian a declarat că se simte foarte bine la Buzău şi că participarea la acest festival în calitate de invitat este o experienţă ca multe altele pe care le-a avut de-a lungul carierei sale, care a presupus, până acum, apariţia în 230 de filme de lung sau scurt metraj.

Buzău International Art Festival este organizat de asociaţia Bulevardul Culturii, în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Judeţean Buzău, Centrul Cutural Alexandru Marghiloman şi Ministerul Culturii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button