ADMINISTRAȚIE

Club de Tehnologie pentru elevi, la Centrul Cultural „Alexandru Marghiloman”

Primăria Municipiului Buzău și Centrul Cultural „Alexandru Marghiloman” dau startul înscrierilor la Clubul de Tehnologie al Centrului Cultural „Alexandru Marghiloman” Buzău susținut de Punctul IT.

Într-un spațiu special amenajat, dotat cu PC-uri de ultimă generație, roboți educaționali programabili și imprimantă 3D, vom pregăti gratuit 200 de copii și tineri pasionați de robotică și programare. Ne dorim ca fiecare copil care participă la Clubul de Tehnologie al Centrului Cultural „Alexandru Marghiloman„ susținut de Punctul IT să învețe să folosească tehnologia în mod util și să devină, dintr-un consumator de tehnologie, un creator.  La cursurile noastre copilul va învăța aptitudini de utilizare generală a calculatorului, își va dezvolta gândirea computațională, va învăța bazele programării, dacă este începător, și va evolua în cazul în care este deja familiar cu un limbaj de programare, va învăța bazele electronicii și utilizării microprocesoarelor și circuitelor, se va familiariza cu senzori și motorașe utile construirii unui robot, va învăța să proiecteze obiecte 3D și să le imprime la imprimanta 3D.

Cursurile încep pe 4 octombrie și vom avea patru grupe a câte 10 cursanți în fiecare zi, de luni până vineri. Fiecare cursant va parcurge:

▪️1 modul complet de 8 ședințe,

▪️1 ședință = 60 de minute

▪️frecvență de 1 ședință pe săptămână.

Vom lucra cu platforme online astfel oferind posibilitatea fiecărui cursant să studieze și acasă și să aibă un parcurs de lecții personalizat nevoilor lui/ei. La sfârșitul modulelor de robotică organizate de Clubul de Tehnologie al Centrului Cultural „Alexandru Marghiloman” susținut de Punctul IT, fiecare copil va fi capabil să construiască un mic robot și să proiecteze componente 3D care să ajute la „fabricarea” acestui robot și nu numai.

Profilul cursantului Clubului de Tehnologie al Centrului Cultural „Alexandru Marghiloman„ susținut de Punctul IT:

Cursantul ideal este:

 • Cu vârsta cuprinsă între 10 -16 ani.
 • Pasionat de tehnologie.
 • Interesat să învețe lucruri noi despre programare, senzori, motoare programabile, tehnologii IT și algoritmică.
 • Creativ și interesat de artă sub orice formă.
 • Interesat de legătura care se poate crea, cu ajutorul tehnologiei, între programare, științele reale și artă, rezultând în roboți atractivi vizual (cu elemente imprimate 3D).
 • Motivat de lucrul în echipă și urmărește să își ajute colegii să afle lucruri noi împreună.
 • Respectos, calm și un bun ascultător.
 • Gata să învețe, deoarece cunoștințele anterioare de programare nu sunt necesare, însă, desigur, nu este o problemă dacă acestea există.

Criterii de selecție:

 • Vârsta cuprinsă între 10-16 ani.
 • Disponibilitatea de a participa la 12 ședințe săptămânale consecutive fără absență.
 • Dorința de a aprofunda principiile învățate și în timpul liber.

Etape de selecție:

 • Înscrierea pentru interviu de pe site-ul Centrului Cultural „Alexandru Marghiloman”.
 • Parcurgerea interviului scris online.
 • Prezentarea la un interviu live în cazul în care este nevoie de clarificări ale interviului online.

Dacă îți dorești să te numeri printre cei 200 de cursanți sau dacă ai un copil pasionat de domeniul tehnologiei, tot ce ai de făcut este să completezi formularul de înscriere disponibil pe pagina: https://ccam.ro/club-de-tehnologie/

Imediat după completare te vom contacta pentru a-ți oferi mai multe detalii.

Grăbește-te, locurile sunt limitate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Conținutul este protejat !