POLITICĂ

Reacțiile șefilor PNL Buzău, după eșecul Referendumului

La câteva ore după ce a eșuat Referendumul organizat de municipalitate pentru alipirea comunei Țintești la municipiul Buzău, liderii PNL Buzău, senatorul Vlad Pufu și deputatul Gabriel Avrămescu, s-au adresat opiniei publice prin intermediul Facebook, unde au postat mesaje extrem de acide la adresa primarului Constantin Toma și a demersului său.

Senatorul Vlad Pufu a conceput un text în binecunoscutul său stil jurnalistic, în care, printre altele, îl acuză pe primarul Constantin Toma, inițiatorul proiectului care a stat la baza referendumului, de megalomanie.

„Buzăul rămâne mare! Prin cetățenii săi

Buzoienii i-au aplicat o corecție dură primarului Toma, coborându-i chipul aureolat din tablou. Cu o prezență la urne de 11%, referendumul e un eșec usturător, care nu face altceva decât să arate că oamenii nu-i mai înghit megalomania, trufia, convingerea morbidă de propriul EU.

După ce s-a așezat cu greutatea celor 80 de procente obținute la locale pe gâtul nostru, al tuturor, a crezut că este atât de iubit de buzoieni, încât aceștia îl vor urma orbește oriunde, inclusiv pe Lună. Pentru că să nu vă mire dacă următorul proiect al primarului “vizionar”va fi o altă aselenizare!

Toată vara a risipit resurse pe evenimente fără rost, în timp ce trotuarele au devenit dușmanii buzoienilor vârstnici și mamelor care își plimbă copiii în cărucioare. Trăiește demult în bula lui. A ajuns până acolo încât era convins că lumea se va buluci la vot dacă își va pune figura pe bannerele expuse în centrul orașului, pe ultima sută de metri. A inaugurat în grabă Iazul Morilor, un proiect prezentat în urmă cu 2 ani ca fiind Porțile de Fier ale Buzăului, în fapt o cadă mai mare cu un duș nefuncțional.

Aflu că roata nu merge permanent, e la noroc. Și nu o învârte iazul, ci un motor energofag. Deh, tranziție verde! Trist!!! Și foaaaarte scump! Un milion de euro???

Vom mai vorbi despre asta.

Unirea cu Ținteștiul era istorică, într-adevăr! Doar buzoienii , în luciditatea lor au putut evita să-și transforme propriul oraș în “cea mai mare stepă din România”. Un proiect despre care nu știau nimic, doar simple speculații și presupuneri, rezultat al unei megalomanii funciare. O aventură, o cheltuire nesăbuită de bani publici. Toata vara am asistat la această operetă. Prezentări, dezbateri între dânșii, cu angajați ai companiilor din subordine pe post de cetățeni. “Interesați”, “nedumeriți”, “dornici de progres” sau turmentați.

Saltul în gol al lui Toma tocmai a început. Odată cu el, în fața convoiului funerar PSD, Ciolacu poartă crucea. S-a implicat personal, a pus la bătaie tot angrenajul partidului. Toată forța sa de lider PSD. S-au ales doar cu o daună totală! De la Buzău începe probabil și reforma… PSD. Posibil de deșirat ghemul până în Kiseleff, pentru că dânșii au insistat în a-i ridica miza națională. Cum începeau ei marea reformă administrativă a României de la micul referendum ținteștean.

În lupta de a rămâne în cartea de istorie, primarul celor 80 la sută a primit o palmă grea. A fost adus câteva pagini mai în față, acolo unde dă piept cu prezentul crunt. Până acum a vorbit primarul Toma ce a vrut. De azi va trebui să raspundă la multe întrebări adresate de noi.

Adevărata dezbatere va începe din zilele următoare!”, a scris senatorul Vlad Pufu, președinte al organizației municipale a PNL Buzău, pe Facebook.

La o oră distanță, prin intermediul aceleiași rețele de socializare, deputatul Gabriel Avrămescu, președintele organizației județene a PNL Buzău, a postat la rândul său un mesaj pentru buzoieni, în care nu taxează referendumul în sine, ci maniera de promovare și costurile eferente.

„Buzoienii nu au tăcut prin neprezentarea la referendumul primarului Toma, ci au transmis foarte multe prin această atitudine!

Puțin peste 10% dintre buzoieni au ieșit la vot duminică pentru unirea muncipiului Buzău cu Ținteștiul, drept dovadă referendumul a fost un fiasco total pentru PSD și mai ales pentru auto intitulatul cuceritor, „valoare națională”, Constantin Toma.

Buzoienii nu au tăcut, au transmis de fapt un mesaj clar: NU NE INTERESEAZĂ FORMELE FĂRĂ FOND!

Mai exact, buzoienii nu au mers în secțiile de votare, deși a fost o duminică cu vreme frumoasă, pentru că NU AU ȘTIUT ce și pentru ce să voteze! Referendumul și ideea unirii muncipiului cu Ținteștiul nu au fost prezentate buzoienilor conform unei strategii de dezvoltare. Oamenii NU au primit informații în legătură cu un eventual impact economic și social ce ar putea rezulta în urma acestui demers.

Pliantele colorate, bannerele, panourile publicitare și articolele laudative în presa națională, prin care a fost promovat un “Buzău Mare”, au stârnit ZERO interes buzoienilor. Nu poți să înșiri pe o hârtie lucruri fară a fi fundamentate, fără o bază, fără cifre statistice. Locuințe pentru tineri, spital și tot felul de fantasmagorii care ar răsări peste noapte, doar dacă s-ar produce marea unire, sunt de-a dreptul aberații pentru oamenii care înțeleg cât de puțin sistemul administrativ.

Domnul Toma și restul staff-ului de campanie al domnului primar, care s-a ocupat de mare campanie pentru referendum, ar trebui să știe un lucru foarte simplu: nu mai merge cu vrăjeala!

Au aruncat banii buzoienilor pe fereastră cu o campanie extrem de costisitoare și ineficientă. Lucru pe care noi l-am semnalat în nenumărate rânduri!

Buzoienii sunt oameni echilibrați și își doresc să fie informați, însă PSD a crezut că încă mai “merge și așa”. Ei bine, buzoienii au dat o lecție despre dorința acestui electorat de a fi respectat tocmai printr-o bună comunicare și transparență.

Domnilor de la PSD, periculos nu este să nu fiți votați, ci periculos pentru Buzău este că le-ați creat oamenilor impresia că votul lor oricum nu contează!

Asta ar trebui să dea de gândit acestor politicieni învechiți, lipsiți de viziune și poate chiar și de rațiune.

Buzăul nu a pierdut la referendum, ci a câștigat o generație, un electorat care transmite mult mai multe prin lipsa de interes pentru proiectele administrative.

#referendum#fiascoPSD#Buzau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button