ADMINISTRAȚIE

Un campionat important va debuta la Buzău

Municipiul Buzău organizează și în acest an Campionatul Mondial de Rachetomodele, competiţie care va aduce la Buzău peste 400 de sportivi din întrega lume.

Evenimentul va debuta, sâmbătă, 2 octombrie, la ora 12:00, cu o festivitate de deschidere, care va fi urmată de o conferință de presă, la care vor participa și reprezentanți ai FAI ( Federația Aeronautică Internațională) și Dumitru Prunariu.

Campionatul Internațional de Rachetomodelese va desfășoara în perioada 2-8 octombrie.
Locația competiției este la Spătaru, la jumătatea distanței dintre Spătaru și Gomoiești.

„Primăria Municipiului Buzău a fost nominalizată, încă din 2019, ca organizator al Campionatului Mondial de Rachetomodele ediția 2021, alături de  Federația Română de Modelism, sub egida Ministerului Tineretului și Sportului, competiție ce se va desfășura în perioada 2-8 octombrie 2021.

     Țările care vor participa la această competiție sportivă internațională, alături de România, sunt Germania, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, Italia, Bulgaria, Lituania, Letonia, Olanda, Polonia, Ucraina, Slovacia, Serbia, Spania, Belarus și Uzbekistan.

Deschiderea oficială a competiției va avea loc sâmbătă, 2 octombrie, la ora 12:00 și va fi marcată de demonstrații aeriene organizate în parteneriat cu Armata Română și va avea ca invitați pe domnul Dumitru Prunariu și reperezentanți ai FAI (Federația Aeronautică Internațională) și Romanian Space Agency.

Având în vedere situația actuală pandemică, din păcate nu se vor mai putea organiza evenimente ample, cu spectatori, însă buzoienii vor putea urmări întreaga competiție online pe paginile social media

https://www.facebook.com/Buzau.Net

și

https://www.facebook.com/primariamunicipiuluibuzau/

Federaţia Română de Modelism ( FRMd) este singura structură sportivă de interes naţional din România înfiinţată cu avizul expres al Ministerului Tineretului şi Sportului care este autorizată să organizeze, coordoneze şi să controleze toate activităţile sportive de modelism şi anume aeromodelismul, navomodelismul, automodelismul şi rachetomodelismul, aşa cum sunt prevăzute şi descrise în regulamentele federaţiilor internaţionale.„, se arată în comunicatul de presă transmis de Primăria Buzău mass mediei locale.

Cu ocazia aprobării de către Consiliul Local Municipal a proiectului de hotărâre întocmit în acest sens, primarul Constantin Toma a vorbit despre beneficiile pe care le aduce organizarea campionatului respectiv în municipiul Buzău:

„Beneficiile constau câştigul de imagine pe care municipiul Buzău îl are la nivel naţional şi internaţional. Buzăul are o tradiţie extraordinară în rachetomodele de foarte, foarte mulţi ani. Avem 4 cluburi de aeromodele la Buzău, aşa că suntem centrul cel mai important în ţară din acest punct de vedere. Acest lucru ne ajută ca şi copiii să se îndrepte spre ştiinţă, spre tehnologie, spre aviaţie astfel încât să avem cât mai mulţi tineri care să aleagă partea asta de tehnologie. Este un motiv de bucurie, şi nu de tristeţe, pentru Buzău, este un campionat mondial”, a spus primarul Constantin Toma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button