SPORT

Cronica în imagini a celei de-a patra zi a Campionatului Mondial de Rachetomodelism

La Campionatul Mondial de Rachetomodelism, care se desfăşoară în acest an la Buzău, participă rachetele realizate la scară mică. Competiția internaţională se desfăşoară pe un aerodrom aflat la 7 kilometri de oraşul Buzău și constă în proiectarea, execuţia şi lansarea erachete de mici dimensiuni, care pot ajunge la înălţimi foarte mari.

La prima probă, departajarea s-a facut în funcţie de timpul pe care racheta l-a petrecut în aer de la lansare şi până la contactul cu solul.  

Fiecare concurent este asistat de specialişti care cronometrează toţi aceşti timpi.

”Proba de streamer înseamnă să rămână în aer trei minute şi musai trebuie să se desprindă streamerul şi să desfăşoare complet. La proba de paraşută, timpul maxim de zbor este de cinci minute şi trebuie să se deschidă paraşuta în cel puţin trei suspante”, a declarat Ioana Dumitru, din partea organizatorilor competiției.

România este reprezentată în ambele competiţii, atât în cea de juniori, cât şi la seniori. După prima zi de concurs, evoluţia echipei de juniori a fost una extrem de bună. ”Juniorii se prezintă mai bine decât seniorii, unde suntem pe locul doi, la paraşută, unde sunt patru sportivi, trei băieţi şi o fată, pentru că aşa este componenţa nouă”, a spus Ovidiu Nica, antrenorul echipei naţionale a României  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button