EDUCAȚIE

Concurs online de informatică “Micul Programator”

Asociația ‘Artiști pe scena vieții’ organizează concursul de informatică „Micul Programator”: https://meet-and-code.org/ro/ro/event-show/6013, un concurs  de programare și tehnologie în cadrul inițiativei Europe Code Week 2021, sprijinită de Comisia Europeană. Evenimentul se adresează elevilor de la Palatul Copiilor Buzău care frecventează cercul de informatică, clasele II-X și se desfășoară online, în ziua de 23 octombrie 2021.

Evenimentul este finanțat în cadrul programului Meet and Code – https://www.meet-and-code.org/, sprijinit la nivel european de compania de software SAP. Meet and Code este coordonat de Haus des Stiftens gGmbH și rețeaua TechSoup Europe în 35 de țări europene și susține, pentru cel de-al 5-lea an consecutiv, evenimente de tehnologie și programare aliniate cu inițiativa Comisiei Europene – Europe Code Week (https://codeweek.eu/). În România, programul Meet and Code este coordonat de Asociația Techsoup.

Detalii despre eveniment 

Copiii vor realiza anterior desfășurării concursului un soft educațional sau un joc într-un limbaj de programare; lucrările pot fi realizate individual sau în echipă de cel mult 3 elevi, dintre care unul va prezenta, în cadrul concursului, modul de realizare și va demonstra funcționarea programului. Concursul are loc online pe Google Meet,  fiecare elev/echipă își prezintă proiectul realizat de el în unul dintre limbajele (C++, Python sau Scratch), demonstrează funcționarea programului, arată modul de realizare, provocările sau dificultățile întâmpinate. La concurs pot participa elevii înscriși la cercul de Informatică din cadrul Palatului Copiilor Buzău. Concursul își propune atragerea unui număr cât mai mare de elevi spre programare, ridicarea nivelului de pregătire a copiilor, evaluarea nivelului de pregătire a elevilor după o perioadă mai lungă în care ei nu au putut participa la niciun concurs.

Testimonial

Pop Anna-Maria, președinte  Asociația “ Artiști pe Scena Vieții”: Concursul își propune să stimuleze elevii cu rezultate excepționale la activitățile extrașcolare  și fiecare elev participant la concurs va fi premiat în cadrul festivității de premiere.

Șova Adrian, profesor de informatică la Palatul Copiilor: Scopul proiectului nostru constă în cultivarea și valorificarea potențialului creativ al elevilor, dezvoltarea gândirii computaționale, a competențelor digitale, competențelor matematice și competențelor de bază în științe și tehnologii, punând astfel bazele succesului în orice carieră profesională a viitorului.

Sub motto-ul ,,Empowering a Generation”, Meet and Code continuă să încurajeze organizațiile nonprofit din toată Europa să contribuie la promovarea educației digitale, prin activități de programare sau de tehnologie dedicate copiilor și tinerilor cu vârsta între 8 și 24 de ani. Conform raportului “The Digital Skills Gap in Europe” al Comisiei Europene din 2017, 9 din 10 locuri de muncă vor necesita abilități digitale în viitorul apropiat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button