ȘTIRILE ZILEI

Primarul din Cislă a fost condamnat la închisoare

Primarul comunei buzoiene Cislău, Dumitru Mitroiu, a fost condamnat la 2 ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare de către magistraţii Curţii de Apel Ploieşti, după ce, în primă instanţă, la Judecătoria Pătârlagele, fusese achitat.

În urma controlului Curții de Conturi s-a descoperit că, pe parcursul anului 2012, Dumitru Mitroiu a încasat ilegal, alături de viceprimarul de la acea vreme, sporuri de vechime şi de fidelitate.

Instanţa de fond, Judecătoria Pătârlagele, îl achitase atât pe el, cât şi pe contabilul-şef al Primăriei Cislău, Nicoleta Cristina Botan, care la apel a primt aceeaşi pedeapsă ca şi primarul, 2 ani şi 8 luni închisoare cu suspendare. În ambele cazuri, este vorba despre comiterea infracţiunii de abuz în serviciu. Mai precis, cei doi au fost acuzaţi că şi-au acordat şi aprobat ilegal prime în bani pe o perioadă de un an.

Întrucât împotriva lui Dumitru Mitroiu instanţa prahoveană a dispus şi restrângerea unor drepturi printre care şi cel de a alege şi de a fi ales, dar şi pentru că acesta a fost condamnat penal, la Cislău vor trebui organizate alegeri locale parţiale.  Până atunci, viceprimarul va prelua prerogativele primarului.

Dumitru Mitroiu ocupă fotoliul de primar al comunei Cislău din anul 1992. Judecătorii au mai decis ca pe durata suspendării pedepsei atât Dumitru Mitroiu cât şi Cristina Nicoleta Botan să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii timp de 60 de zile la Primăriile Cătina sau Calvini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Conținutul este protejat !