ADMINISTRAȚIE

Proiect educațional inedit în municipiul Buzău!

Municipiul Buzău va avea din toamna acestui an primul centru de excelenţă în învăţământul dual, profesional, care va oferi elevilor posibilitatea de a deveni salariaţi de pe băncile școlilor și a se califica pentru o profesie solicitată de agenţii economici. Potrivit autorităților, circa 15 companii buzoiene vor semna în acest sens un acord cu municipalitatea şi Inspectoratul Şcolar.

Aceleșai surse au mai precizat că proiectul a fost dezbătut, miercuri, în cadrul unei întâlniri între reprezentanţii principalelor companii industriale din municipiul Buzău, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean, conducerea Primăriei Municipiului Buzău şi reprezentanţii Liceului Tehnologic ”Dimitrie Filipescu”.  

Şcoala duală va însemna pregătirea profesională tehnică a elevilor încă de pe băncile şcolii,  astfel încât întreaga comunitate să beneficieze. În primul rând, elevii devin salariaţi încă din şcoală şi se califică pentru o profesie solicitată de agenţii economici.  

Societăţile implicate în proiect primesc mână de lucru calificată chiar de ei. Tinerii sunt stimulaţi astfel să rămână în Buzău şi după terminarea studiilor sau să aleagă , din exterior, Buzăul ca opţiune atractivă pentru a studia şi a lucra.   ”Încurajăm alegerea unei profesii tehnice, având în vedere scăderea dramatică a profesioniştilor din domeniile tehnice, din regiunea noastră. Agenţii economici încheie contracte de practică cu elevii , le devin mentori profesionali de lungă durată şi le oferă un loc de muncă”, transmite Oana Matache, viceprimar al municipiului Buzău. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Conținutul este protejat !