EDUCAȚIE

„Bullyingul, un fenomen social care lasă răni adânci în sufletele copiilor”, spune directoarea Școlii din Cozieni

Există multe motive pentru care unii unii elevi renunţă prematur la educaţie, unul dintre ele fiind bullyingul, care este o formă de hărţuire repetată care se manifestă în diferite forme. Bullyingul a fost tema activității organizate recent la Școala Gimnazială Cozieni, alături de polițiști, cu scopul de a-i ajuta pe elevi să conștientizeze pericolelel acestui fenomen care capătă amploare.

Pentru că ne gândim și iubim copii, cadrele didactice din cadrul Școlii Gimnaziale Cozieni, împreună cu poliția locală ASP. ASMARANDEI MARINUS, AP IANCU ANDREEA GEORGIANA, sub îndrumarea mea, în calitate de director al școlii, am dorit dorit să atragem atenția asupra fenomenului de BULLYING și asupra efectelor acestuia.

Am schițat acestă activitate gandindu-mă ca 3 din 10 copii sunt excluși din grupul de colegi, în școala prin umilință față de alții, amenințați cu bătaia sau lovirea de către colegi. M-am gândit la faptul că un copil poate să își piardă încrederea în sine și în ceilalți, iar consecințele pe termen lung asupra dezvoltării emoționale și integrității sociale să fie extrem de grave. Elevii au obținut informații prețioase, sunt mult mai conștienți de prezența ascunsă a bullyingului și au dobândit strategii de reacție la acest fenomen ,conștientizând că este una dintre cauzele abandonului școlar.„, a menționat directorul Școlii Gimnaziale Cozieni, profesorul Simona Elena Popescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button