DIVERSE

Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane are în desfășurare Campania „Informare și cooperare în lupta împotriva traficului de persoane !”

Campaniase va desfăşura la nivel național în perioada martie – septembrie 2022 și urmărește prevenirea traficului de persoane, în principalele sale forme de manifestare, precum și eficientizarea procesului de cooperare interinstituțională cu actorii implicați în lupta antitrafic.  

Mesajul campaniei urmărește să acopere atât dimensiunea prevenirii traficului de persoane, prin reducerea vulnerabilității la trafic și descurajarea cererii care favorizează acest fenomen, cât și dimensiunea eficentizării procesului de cooperare interinstituțională cu actorii implicați în lupta antitrafic. Fiind un fenomen extrem de complex, cu cauze și implicații în diverse domenii ale vieții sociale, traficul de persoane nu poate fi contracarat decât prin efortul conjugat al instituțiilor statului și societății civile. Printr-un demers care trebuie să pornească, în mod obligatoriu, de la o înțelegere foarte bună a fenomenului, în dinamica și varietatea formelor sale de manifestare, se poate asigura luptei antitrafic, coerența și eficiența necesare.

Obiectivele campaniei: creșterea gradului de conștientizare în rândul persoanelor vulnerabile cu privire la traficul de ființe umane; informarea și sensibilizarea populației în ansamblu privind riscurile și implicațiile traficului; informarea instituțiilor și organizațiilor implicate în prevenirea și combaterea traficului de persoane privind dimensiunea, tendințele și particularitățile acestui fenomen.

Grupuri țintă: minori cu vârste cuprinse între 8 şi 18 ani, aflaţi în situaţie de vulnerabilitate și risc la trafic de persoane;persoane adulte aflate în căutarea unui loc de muncă în țară sau străinătate;persoane fizice sau juridice susceptibile să utilizeze serviciile unei victime;reprezentanţii instituţiilor și organizațiilor implicate în prevenirea şi combaterea traficului de persoane (autorităţi locale, poliţie, inspectorate şcolare, D.G.A.S.P.C., O.N.G. etc);publicul larg.

Campania se desfășoară la nivel național, pe teritoriul României, prin intermediul ANITP Central și al celor 15 Centre Regionale.

Informaţii de background:

Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane evaluează şi monitorizează, la nivel naţional, activitatea desfăşurată în domeniul luptei împotriva traficului de persoane, îndeplinind rolul de raportor naţional. 

Informaţii suplimentare:

Facebook: Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane, CR Ploiesti ANITP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button