CULTURĂ

Balerinii refugiaţi din Ucraina, întâlnire cu ministrul Culturii. Lucian Romaşcanu: „Au plecat din cauza ororilor de acolo, iar Opera a înţeles să-i găzduiască”

Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, s-a întâlnit, vineri, cu cu cei cinci balerini refugiați din Ucraina. Artiştii au început studiul alături de balerinii și maeștrii de balet ai Operei din București.

Opera Națională București, instituție aflată în subordinea Ministerului Culturii, se alătură astfel demersurilor de ajutorare a balerinilor refugiaţi din Ucraina, precum şi a altor artiști deveniţi victime ale războiului de pe teritoriul ucrainean.

„Avem aici cinci balerini care au plecat din cauza ororilor de acolo, iar Opera a înţeles să-i găzduiască şi să le asigure toate condiţiile pentru a-şi continua repetiţiile, astfel încât să se menţină în formă. În funcţie de ce măsuri legislative vom reuşi să adoptăm privind integrarea în muncă a celor care vin din Ucraina, probabil că li se vor putea oferi şi lor contracte de colaborare. Vreau să-i felicit pe toți cei care reușesc să se implice în astfel de acțiuni, inclusiv instituțiile din subordinea Ministerului Culturii, care nu au întârziat să vină în întâmpinarea refugiaților.

Teatrul Naţional din Bucureşti este de asemenea pregătit să primească artişti, așa cum o face și Opera Naţională, pentru a-i integra în echipa lor atât cât va fi necesar. Știu că cei de acolo au folosit autocarul propriu pentru a ajuta la transportul refugiaţilor, în timp ce Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” şi Muzeul Naţional de Istorie a României au strâns alimente pentru refugiaţi.

De asemenea, Corul Madrigal a înregistrat Imnul Național al Ucrainei alături de Tania Kolotylo, o tânără refugiată din Ucraina cu o voce minunată. Este firesc să facem toate aceste lucruri, iar faptul că Ministerul Culturii este unul cu foarte multe instituţii în subordine şi cu foarte mulţi angajaţi ne ajută să lăsăm o amprentă importantă în acest demers de ajutorare a unor oameni care au nevoie, mai mult ca oricând, de alți Oameni”, a comunicat Ministrul Culturii, Lucian Romaşcanu, pe pagina sa de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button