ADMINISTRAȚIE

Utilaje noi pentru Serviciul de salubrizare al comunei Vadu Pașii

Cea mai mare comună buzoiană, Vadu Pașii, continuă să-și dezvolte unul dintre cele mai importante servicii la nivel local, serviciuld e salubrizare.

Săptămâna trecută, parcul auto al societății locale de salubrizare a fost extins cu două noi utilaje, care vor fi folosite pentru desfășurarea activității specifice în satul Scurtești.

„Astazi am receptionat incarcatorul si 2 remorci necesare la platforma pentru gunoi de grajd din satul Scurtesti.”, a anun’at pe pagina sa de Facebook, primarul comunei Vadu Pașii, Gheorghe Firon.

La sfârșitul anului trecut, Primăria Vadu Pașii a achiziționat o nouă autospecială de salubritate ultramodernă, în valoare de aproape 7 miliarde de lei vechi, care va ajuta administrația locală să suplimenteze cantitățile de deşeuri selective, preluate de la populație. În plus, permite recuperarea ambalajelor sau deşeurilor din sticlă, metal, plastic sau hârtie, pentru reciclare, conform noilor directive europene pentru protecţia mediului. Mai pe scurt, va prelua mai mult gunoi selectiv de la populație și implicit va ajuta comunitatea să lupte cu poluarea si degradarea mediului înconjurător.

În plus, autoritățile speră ca facturile la gunoiul menajer achiziționat de la populatie, să scadă dinb acest an, în funcție de cantitatea de deşeuri colectate ecologic.

„În urma acestor investiții se îndeplinesc normele stricte de protecție a mediului impuse de U.E şi totodată se va menține un preț rezonabil la colectarea gunoiului menajer. Sporirea gradului de confort al sătenilor precum și reducerea cheltuielilor în fiecare gospodărie reprezintă o prioritate pentru proiectele derulate de noi. Ne-am propus ca cetățenii comunei noastre să aibe aceleași condiții ca și la oraș dar cu costuri mult mai mici la utilităţi.”, a precizat primarul comunei Vadu Pașii, Gheorghe Firon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button