EDUCAȚIE

Mii de elevi trimiși acasă

Conform celor mai recente raportări, la Buzău figurează ca învățând on-line 153 de clase, adică aproape 4000 de copii. Ei au fost trimiși acasă după apariția unor cazuri de COVID în rândul colectivităților școlare.

Inspectorul școlar general al IȘJ Buzău, Ionel Meiroșu, crede că una dintre cauze ar putea avea legătură cu faptul că puțini părinți și-au dat acceptul pentru vaccinarea copiilor lor:

 „La acest capitol, nu stăm bine, stăm destul de rău, după părerea mea. Din aproximativ 5000 de chestionare, și-au exprimat intenția de vaccinare 160 de părinți. De asemenea, avem 900 de elevi care sunt vaccinați de la sfârșitul anului școlar trecut, dar și începutul acestui an, și aici ne referim în special la cei peste 18 ani, dar 160 de acorduri de vaccinare sunt foarte puține. E drept că sunt în jur de 3000 de nehotărâți, deci, care nu au spus nu, diferența fiind cei care au respins ideea în totalitate. Nu cred că sunt problema elevii, este problema părinților, pentru că nu elevii sunt responsabili de sănătatea părinților sau a bunicilor, ci mi se pare mie că e puțin cam invers.”, a declarat șeful IȘJ Buzău la Focus TV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button