ADMINISTRAȚIE

Peste 300 de refugiați din Ucraina au ajuns și în județul Buzău

Peste 300 sute de refugiaţi din Ucraina au ajuns şi în judeţul Buzău, iar circa o sută de persoane s-au stabilit aici, în timp ce restul au fost doar în tranzit, plecând către Germania, Franţa sau Polonia. În general, este vorba despre mame cu copiii lor dar şi femei mai în vârstă care în prezent sunt cazate la unităţi hoteliere din municipiul Buzău şi staţiunea Sărata Monteoru. Cetăţenii ucraineni au deja mai bine de o săptămână de când au ajung la Buzău, iar cei care s-au hotărât să rămână aici deja s-au integrat în comunitate: în timp ce copiii lor merg la o grădiniţă amenajată de un grup de educatoare voluntare, mamele şi-au găsit job-uri, iar bunicile stau să supravegheze pe cei mai mici dintre copii.

Primele femei vor începe serviciul chiar de săptămâna viitoare. Este vorba despre două persoane care vor lucra ca ajutor de bucătar chiar în bucătăria unităţii unde sunt cazate.

„Războiul…o apăsare pe care o resimțim cu toții, o realitate dureroasă ce ne lasă fără cuvinte foarte des în ultimele zile. Astăzi am mers să mă asigur că toate persoanele venite din zona de conflict din Ucraina și găzduite la Buzău stau în condiții bune, mi-am dorit să le transmit personal că le suntem sprijin și să întăresc promisiunea că se pot baza pe noi. Consiliul Județean Buzău va achita serviciile de cazare și masă pentru ei.Sentimentele care te încearcă văzându-i și urmărind întreaga situație sunt greu de exprimat. Cu toate acestea, trebuie să ne păstrăm speranța de mai bine, cu pace între popoare!”, a transmis pe Facebook președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button