ȘTIRILE ZILEI

Zeci de pisici moarte au fost găsite în parcul Crâng

Un bărbat care alerga prin parc a sesizat un miros înţepător şi s-a apropiat să vadă despre ce este vorba. Când a văzut grămada de animale moarte a anunţat Poliţia.

Reprezentanţii unei asociaţii, Poliţia Locală, dar şi Poliţia Animalelor au intervenit la faţa locului.

Pisicile moarte erau puse grămadă pe o alee la intrarea căreia este amplasată o barieră. Unele dintre acestea ar fi moarte mai demult. O parte dintre animalele moarte de curând au fost ridicate pentru anchetă.
 
Preşedinta unei asociaţii pentru protecţia animalelor spune că a primit mai multe sesizări că din anumite zone din oraş ar fi dispărut pisici. Poliţia a demarat o anchetă pentru a afla dacă animalele au fost sau nu ucise şi cine le-a aruncat în parc. 

La fața locului au ajuns și medicii veterinari.

“Am venit în urma unei sesizări venite la 112.  Am constat că este un număr de 30-40 de cadaver, 10 au fost ridicate de către cei de la Urbis. Este o anchetă în desfășurare să stabilim cauza morții animalelor și cine a făcut această faptă. De urgență trebuie îngropate, pentru că pot fi o sursă de infecție și de contaminare a mediului”, a declarat Onoriu Țăranu, medic DSV Buzău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button