ADMINISTRAȚIE

La Mărăcineni continuă măsurile de împădurire a zonei

10.000 de puieți de salcâm vor fi plantați pe raza comunei, pe o suprafață de trei hectare, printr-o acțiune de împă­durire a zonei. „Plantăm pentru viitor! Astăzi am început plan­tarea a încă 10.000 de puieți  de salcâm, pe o suprafață de trei hectare din comuna noastră. E important să avem grijă de natură și, astfel, să le lăsăm moștenire copiilor noștri un mediu curat și sigur!”, a transmis primarul Constantin Dumitru.

Acțiunea se repetă după ce în luna noiembrie a anului trecut12.000 de puieți de salcâm au fost plantați pe dealul din jurul satului Potoceni, cu ajutorul a 20 de muncitori sosiți de la Piatra Neamț, prin intermediul firmei Ecosistem. Acțiunea a fost inițiată de OMV Petrom, printr-un program de plan­tare a copacilor și regene­rare a naturii, la care s-a alăturat și Primăria Mără­cineni. Plantarea masivă de atunci făcea parte din planul primarului Constantin Dumitru de a ridica o mănăstire în zonă, în primăvara acestui an, iar lăcașul de cult ar urma să fie închinat martirilor din închisorile comuniste.

„A venit ziua plantării pentru mănăstire și întărim aceste terase cu salcâm. Plantăm atât pentru întări­rea terenului, cât și pentru floare de salcâm, pentru stupina de albine (…) Programul este prin Petrom România, ei au obligația de a planta niște pomi pentru regenerarea naturii și prin programul dumnealor plan­tăm și noi acești puieți de salcâm. Pe noi nu ne costă nimic, am pregătit terenul, le-am ­asi­gurat apa și ce a fost necesar pentru plantat, în rest, puieții și cu forța de muncă au fost din partea dumnealor”, spunea primarul comunei Mărăcineni, în urmă cu câteva luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button