CULTURĂȘTIRILE ZILEI

Trenul regal a fost întâmpinat de circa 1000 de persoane la Buzău

Trenul Regal s-a oprit, marţi, în Gara Buzău pentru aproximativ 10 minute, timp în care membrii familiei regale au coborât pentru a face o fotografie cu locomotiva construită în anul 1936 amplasată în apropiere şi a discuta cu oamenii veniţi să îi întâmpine.

Aproximativ 200 de buzoieni, între care şi copii, au aşteptat pe peron sosirea Trenului Regal la Buzău. Familia Regală a fost întâmpinată cu pâine şi sare de către prefectul judeţului Buzău, Daniel Ţiclea, primarul Constantin Toma şi viceprimarul Oana Matache, dar şi de copii din grupul Happy Kids şi de un grup de tineri îmbrăcaţi în costume de epocă. 

Înainte de plecare, Majestatea Sa Margareta a primit din partea unui călugăr prezent în gară o icoană şi un şir de covrigi de Buzău şi a discutat timp de câteva minute cu copiii şi tinerii veniţi să o întâmpine.

Trenul Regal face, marţi, o călătorie simbolică de 10 Mai, cu opriri în Ploieşti, Buzău, Brăila şi Galaţi. Miercuri, Majestatea Sa Margareta, Alteţa Sa Regală Principele Radu şi Alteţa Sa Regală Principesa Sofia vor vizita în municipiul Galaţi sediul Crucii Roşii Române, Centrul de zi pentru copii Sfântul Spiridon şi Combinatul siderurgic Liberty Galaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button