CULTURĂ

Consiliul Județean va lua măsuri pentru ca Tabăra de sculptură de la Măgura să fie mai bine văzută

Consiliul Județean și-a propus ca în acest an să atragă un număr cât mai mare de turişti în judeţul Buzău. Pe lângă alte proiecte, autorităţile au în vedere readucerea în prim-plan a Taberei de sculptură de la Măgura, un obiectiv turistic important.

Expoziţia în aer liber de la Măgura conţine un număr de 256 de statui cioplite în piatră și se află printre obiectivele turistice cu care autoritățile județului Buzău speră să atragă cât mai mulți vizitatori în 2022.

Aici au loc deja acțiuni menite să facă tabăra mai atractivă. Este vorba despre reînnoirea panourilor, reamenajarea drumului către poienițe, unde se regăsesc lucrări din edițiile anterioare, precum și instalarea de panouri fotovoltaice.

Astfel, lucrările Taberei de Sculptură de la Măgura vor fi puse mai bine în valoare după ce specialiștii Muzeului Județean Buzău vor implementa un concept prin care fiecare sculptură va prima un cod QR. Prin scanarea lor cu un telefon smart sau o tabletă vizitaorii vor primi toate informațiile despre fiecare lucrare în parte.

”Ce aflăm din scanarea unui astfel de cod? Numele lucrării, artistul, CV-ul artistului și informații despre alte lucrări ale sale”, precizează Daniel Costacje, directorul Muzeului Județean Buzău.

Până în urmă cu trei ani, pajiştea care găzduieşte complexul expoziţional de la Măgura era locul ideal de petrecere al amatorilor de grătare la iarbă verde. Mulţi dintre aceştia lăsau în urmă mormane de gunoaie.

Între timp, accesul petrecăreţilor a fost interzis, iar în ultimii trei ani s-a reuşit igienizarea întregii suprafeţe. De asemenea, multe dintre sculpturi au fost restaurate, proces care va continua şi în acest an.

Tabăra de sculptură în aer liber de la Măgura conţine un număr de 256 de statui cioplite în stâncă albă, extrasă din carierele de la Ciuta. Sculpturile au fost realizate de mari artişti plastici români, în perioada 1970 – 1985.Urmărește-ne pe Goo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button