ȘTIRILE ZILEI

Tinerii beneficiari ai unui centru de primire în regim de urgenţă au fost consiliaţi de poliţişti şi specialişti în prevenire antidrog cu privire la ce se află „Dincolo de aparențe”

  În ziua de 21 iunie a.c. poliţişti din cadru Compartimentului de Analiză și Prevenirea Criminalității, împreună cu reprezentanți ai Centrului Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog, au invitat la un dialog preventiv beneficiarii Centrului de Primire în Regim de Urgență Nr. 3 Obor, din municipiul Buzău.

Activitățile sunt derulate sub egida Campaniei Naționale de prevenire în domeniul traficului și consumului de substanțe interzise „Dincolo de aparențe”.

Scopul activității a fost informarea atât a repezentanților din cardrul Centrul de Primire în Regim de Urgență, cât și a tinerilor aflați în centru, cu privire la identificarea rapidă a semnelor lăsate de consumul substanțelor psihoactive, cum să intervină concret  în astfel de situații, dar și cum să semnaleze eficient astfel de evenimente.

Tema discuţiilor a fost despre efectele consumului de substanțe psihoactive și despre consecințele acestora în plan social, familial, juridic și medical.

În plus, polițiștii le-au adus la cunoștință tinerilor consecințele la care se expun, și faptul că a începe să consumi droguri, înseamnă dependență, care poate degenara în efecte devastatoare atât pentru consumator, cât și pentru cei din jurul acestuia. 

 Totodată, în cadrul activităților au fost folosiți ochelari care simulează starea de ebrietate și consumul de substanțe psihoactive.

Poliţiştii i-a încurajat pe participanți, ca atunci când se află în fața unui consumator, să își păstreze calmul, să aibă o abordare flexibilă și atentă, să fie non-agresivi, convingători și să nu ezite să ceară ajutorul în momentul în care consideră că se află intr-o astfel de situație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button