ADMINISTRAȚIE

Primarul Buzăului va face plângere penală pentru denunț calomnios

Procurorii anticorupţie de la DNA, Serviciul Teritorial Ploieşti, au clasat dosarul privind suspiciunea de fraudă pe fonduri europene din cadrul celui mai mare proiect de infrastructură din municipiul Buzău, iar plăţile către firma executantă vor fi deblocate, iar lucrările vor continua.

La aproape o lună după ce Autoritatea de Management a Programului Operaţional Regional (AMPOR) din cadrul Ministerului Dezvoltării a înştiinţat Primăria Buzău că au fost suspendate plăţile pe un proiect cu fonduri europene ce vizează reabilitarea celor mai importante străzi din municipiul Buzău, Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat că „faptele nu există!”. Așa este scris în adresa trimisă ieri după amiază la Primăria Buzău.

Acum, după ce a primit confirmarea că proiectul cu fonduri europene a fost implementat corect, primarul Buzăului, Constantin Toma, vrea să afle cine a făcut sesizarea care a fost pe punctul să blocheze tot oraşul. Constantin Toma a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că va face plângere penală pentru denunţ calomnios.

„O să fac o intervenţie aici, local, la Parchet, la Inspectoratul de Poliţie Judeţean, pentru a-mi indica persoana care a făcut această plângere, pentru denunţ calomnios, pentru că nu putem lăsa lucrurile să se desfăşoare în acest fel. La orice plângere penală există riscul imediat să se blocheze finanţarea din fonduri europene. Nu este absolut deloc corect. Acest exemplu este elocvent. Am fost nevinovaţi, dar exista acest risc, iar în situaţia în care cercetarea penală se ducea spre persoane, adică spre mine, pentru că eu am avut această plângere penală, se puteau bloca plăţile total, deci şi de la bugetul statului şi, evident, şi de la Comisia Europeană”, a spus Constantin Toma.

În acelaşi timp, Constantin Toma, alături de Luminiţa Colţeanu, şeful Biroului Implementare Fonduri Europene din cadrul Primăriei Buzău, au spus vineri şi care au fost acuzaţiile care au fost cuprinse în sesizarea trimisă către DNA.

„Acuzaţia, din câte îmi dau eu seama, a fost la momentul autorizaţiei de construire, că nu am fi avut aviz de la Poliţie. Există avizul de principiu al Poliţiei. Am avut absolut toate avizele şi autorizaţiile, iar această autorizaţie, exact cum am înaintat documentele la Parchet, a fost verificată de foarte multe ori. De fiecare dată când s-a făcut o cerere de plată, noi am ataşat această documentaţie, am dat printscreen din aplicaţia unde noi încărcăm aceste documente şi toată lumea şi oricine, Parchetul putea oricând să ceară mandat şi să intre în contul acestei aplicaţii şi să verifice documentele. Ele au fost, inclusiv avizele de la Poliţie, succesive, cum s-au dat pe fiecare stradă în parte. Există”, a spus Luminiţa Colţeanu, şeful Biroului Implementare Fonduri Europene din cadrul Primăriei Buzău.

Acum însă, dosarul a fost clasat şi proiectul poate continua fără probleme.

„În acest moment, absolut tot este deblocat, se pot face plăţi în continuare. Acum documentul este foarte clar, nu este niciun fel de problemă. (…) Vă garantăm că Primăria Buzău a făcut tot ce a putut din punct de vedere legal pentru ca aceste proiecte să se desfăşoare corect.(…) Ca lucrări, suntem la 62% din graficul de lucrări, ca plăţi suntem la 42%, o să avem şi ultima cerere aprobată, o să ajungem şi cu plăţile la zi. Vom termina în grafic”, a completat Luminiţa Colţeanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button