POLITICĂ

”Șoseaua morții” se va extinde pe 4 benzi pe mai multe tronsoane dintre Buzău și Oreavu

Deputatul Gabriel Avrămescu a anunțat pe pagina sa de Facebook că i s-a dat dreptate în privința drumului care leagă Buzăul de Râmnicu Sărat și anumite porțiuni de pe lungimea sa vor fi lărgite la patru benzi de circulație.

Șeful liberalilor buzoieni a atras atenția, de curând, cu privire la lipsa de preocupare a executivului pentru rezolvarea problemelor de pe E85, supranumit și „drumul morții” spunând că a f[cut demersurile acestea cam în fiecare luna, pentru ca aici mor oameni si sunt accidente cu regularitate, din pacate, foarte mare. „Am încercat sa îi convingem si ca daca nu merge cu varianta pe 4 benzi, sa mergem pe varianta alternativa 2+1, separate de sisteme de protec’ie.

CNAIR-ul motiveaza întârzierea de reactie ca fiind cauzata de lipsa prevederilor bugetare, dar si cu faptul ca urmeaza sa se faca o autostrada între Ploiesti si Buzau, catre Râmnicul Sarat, iar aceasta va prelua o mare parte din trafic. Ideea e urmatoarea… autostrada se va construi pâna în 2024, dar asta nu rezolva problema localitatilor de pe partea cealalta, dinspre Urziceni, la fel cum nu rezolva problema traficului dintre Buzau si Râmnicul Sarat.

În timpul asta avem parte de accidente zilnice, unele dintre ele mortale. Ultimul accident care a marcat comunitatea din Buzau a fost acela cu 5 victime care se deplasau spre locul de munca.”, a spus Gabriel Avramescu.

Ieri, politicianul a postat pe pagina sa de Facebook următorul mesaj pentru buzoieni:

„După aproximativ un an de insistențe prin declarații publice, întrebări oficiale și neoficiale, în sfârșit a început expertiza tehnică pentru proiectul privind ”Îmbunătățirea condițiilor de circulație pe DN2 între km 117+400 și km 141+100”, adică tronsonul dintre Mărăcineni și Oreavu.

Acesta este doar un prim pas care prevede extinderea șoselei la patru benzi, câte două pe sens, urmând ca în urma expertizei să fie stabilite detaliile tehnice prin care se va extinde șoseaua.

Pentru corecta informare a buzoienilor, vreau să precizez că acest contract a fost semnat pe 20.06.2022, cu termen de începere a expertizei 20.07.2022, expertiză ce trebuie finalizată în 60 de zile, adică până la 19.09.2022.

România rămâne fruntașă în UE la numărul de morți pe șosele, iar una din șoselele pe care au loc accidente mortale este E85. Până când vom avea Autostrada Moldovei gata, e important să facem proiecte mici, dar care să ofere șoferilor și pasagerilor siguranță în trafic.

Vreau să mulțumesc autorităților că au sprijinit acest proiect și am propus Ministerului Transporturilor ca acolo unde se va extinde șoseaua să fie instalați parapeți de beton între cele două sensuri de mers, astfel încât șoferii teribiliști să nu mai poată intra în depășiri periculoase.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Conținutul este protejat !