ADMINISTRAȚIE

A trecut un an de când s-a schimbat șeful de la „Permise și Înmatriculări”. Cu ce ochi este privită acum activitatea serviciului!

La un an de la numirea în funcția de șef al Serviciului de Permise și Înmatriculări Auto Buzău, în loc de bilanț vom trece în revistă câteva dintre reușitele inspectorului de poliție Gabriel Constantin Ioniță de când ocupă funcția respectivă.

Nu înainte de a prezenta un scurt istoric al activității sale.

Inspectorul Gabriel Ioniță a participat și a câștigat, anul trecut, concursul organizat de Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor pentru șefia serviciului subordonat din Buzău, iar pe data de 3 septembrie a preluat atribuțiile de șef serviciu Permise și Înmatricularea Vehiculelor Buzău.

Gabriel Constantin Ioniță este ofițer de poliție din anul 2017. Până la data numirii în funcția de șef serviciu S.P.C.R.P.C.I.V. Buzău și-a desfășurat activitatea în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice. Anterior a activat ca ofițer în cadrul Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, la S.P.C.R.P.C.I.V. Prahova și la S.P.C.R.P.C.I.V. Dâmboviţa ca examinator auto, dar și în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița. Este licențiat în Drept și masterand în domeniul management în cadrul Universității Valahia din Târgoviște.

Oamenii care au ajuns cu diverse probleme în audiență la șeful Serviciului de Permise și Înmatriculări au apreciat în primul rând dispobilitatea acestuia de a purta cu ei un dialog direct, ceea ce, spun tot ei, că nu se întâmpla până la numirea sa și mai spun că nu a fost nevoie să intervină cu terțe persoane „să le facă intrarea”.

„Am prietenul cu piciorul amputat jos la poartă, nu ar fi putut urca atâtea trepte. Am mers la domnul șef, fiindcă lucrătorul de la ghișeu nu mă primea. Imediat ce i-am spus ce mi s-a întâmplat, l-a sunat pe cel care mi-a refuzat  operațiunea , să coboare la poartă să vadă dacă se află jos un invalid, după care mi-a rezolvat și problema. Putea să verifice și dânsul fără să- fi sunat șeful său.” , ne spune un cetățean care tocmai a ieșit din biroul inspectorului de poliție Gabriel Constantin Ioniță.

După numirea în funcție, șeful Serviciului de Permise și Înmatriculări a reglementat împreună cu responsabilii din Prefectura Buzău situații de excepție , precum cea a persoanelor cu nevoi speciale, pentru ca acestea să poată beneficia de serviciile departamentului pe care îl manageriază fără programare online, ci cu aprobarea șefului de serviciu.

„În calitatea mea de reprezentant al unuia dintre birourile de acte auto de pe strada Chiristigii , care ne desfășurăm activitatea de cca 10 ani  în acest domeniu aș dori să precizez faptul că,  de-a lungul timpului am avut diferite probleme, deoarece nu ne aflam în grația lucrătorilor, nu ne aflam printre cei  care aveau cunoștințe pe la Serviciul de Înmatriculări Auto Buzău și doream sa punem liniștiți capul pe pernă .
Informațiile ajungeau la noi greu , nu puteam merge să discutăm diferitele spețe care apăreau , deoarece nu eram „de-ai casei.
Odată cu noul șef situația s-a schimbat și pentru noi, de fapt pentru toată lumea.

Salutăm schimbările pe care domnul Ioniță , le-a adus Serviciului Înmatriculări Buzău, deoarece singurul său interes este acela de a fi un bun manager al serviciului, care la rândul său să lucreze în slujba cetățeanului fără a pretinde în schimb nici un avantaj.
Cei care erau altădată „ai casei” nu mai pot veni la „Înmatriculări” ca la ei acasă, le trebuia și lor programare, bon de ordine, au nevoie de procuri de la notar pentru reprezentarea altor persoane, nu-și mai pot face de cap. Ceea ce reprezintă un mare plus pentru noi cei care deținem birouri de specialitate care funcționează pe lângă acest serviciu și care plătim chirii, taxe și impozite.
La ce armată a făcut acest om acolo, nu mă mir că se încearcă prin orice mijloc, din interior, să i se creeze probleme, doar doar nu îl vor constrânge pe noul șef să plece.

Mai concret, nu vă ascund s-a întâmplat ca o parte dintre angajați și dintre cei cu „birourile volante”  să încerce să-l convingă că noi, cei cu birourile legale, suntem responsabili de haosul care se crea în interior, doar că domnia sa a văzut cu timpul cine sunt adevărații responsabili, mai ales că activitatea noastră, în birourile de specilitate, este menită să ajute cetățeanul să-și completeze corect dosarul, ca atunci când ajunge la ghișeu , lucrătorului să nu-i ia mai mult de 5 minute pentru fiecare operațiune.”, ne spune este unul dintre deținătorii de birouri de acte auto care funcționează pe lângă serviciul în cauză.

Nici pe partea de examinări în vederea obținerii de permise auto lucrurile nu au rămas pe loc. Inspectorul șef Ioniță a luat o serie de măsuri menite să elimine orice suspiciuni legat de programări, dar și de examinarea în sine, motiv pentru care, acolo unde a fost cazul a luat și măsuri radicale.Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button