ȘTIRILE ZILEI

Grupare infracțională specializată în trafic de droguri de mare risc destructurată

În această dimineață, polițiștii de combatere a criminalității organizate din Buzău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Buzău, au efectuat 32 de percheziții domiciliare, în județele Buzău, Galați, Brăila, Vrancea și Tulcea, la persoane bănuite de trafic de droguri de mare risc, efectuare de operațiuni cu substanțe susceptibile a avea efect psihoactiv și constituire a unui grup infracțional organizat.

Din cercetări a reieșit că, din 2021 și până în prezent, 20 de persoane, cu vârste cuprinse între 16 și 56 de ani, s-ar fi constituit într-o grupare infracțională și s-ar fi aprovizionat cu droguri de risc și substanțe cu efect psihoactiv de la persoane din Galați și Brăila, pe care le-ar fi vândut în Buzău.

De asemenea, o parte din droguri ar fi fost introduse, prin disimulare, în diverse
penitenciare, unde ar fi fost vândute deținuților.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate 90 de grame de substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive (80 de grame de materie vegetală tocată și 10 grame de pulbere de culoare albă), 40 de grame de cannabis, 45 de seminţe de cannabis, 11.400 de lei și 19 telefoane mobile.

Au fost puse în executare 20 de mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Buzău, pentru audieri.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

La activități, au participat polițiști ai brigăzilor de combatere a criminalității organizate Ploieşti și Galați, ai serviciilor de combatere a criminalității organizate Vrancea, Brăila și Tulcea, precum și jandarmi ai inspectoratelor de jandarmi județene Buzău, Brăila, Galați și ai Grupării Mobile de Jandarmi Ploiești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button