ADMINISTRAȚIE

Marcel Ciolacu și Sorin Grindeanu prezenți la semnarea contractului pentru Centura Buzăului (VIDEO)

Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților și liderul PSD, alături de Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și Infrastructurii și prim-vicepreședintele PSD, au participat marți, 6 septembrie, la evenimentul de semnare a Protocolului Centura Buzău, respectiv semnarea contractelor pentru loturile 1 și 4 din Autostrada Buzău-Focșani.

Asistăm la un exercițiu de bune practici în ceea ce privește colaborarea dintre administrația centrală și administrația locală (…) Nu am nicio reținere să vă spun că Sorin Grindeanu este primul ministru care nu a trâmbițat descentralizarea, este primul ministru care efectiv a mers în peste 40 de consilii județene și primării de municipii și reședință de județ și a descentralizat lucrările de la CNAIR (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – n.r.) către administrațiile locale, unde sunt adevărații beneficiari, în cazul nostru fiind buzoieni”, a afirmat președintele PSD, în cadrul conferinței de presă, care a avut loc la Primăria Buzău.

„Centura Buzăului” este un proiect de infrastructură care odată concretizat va spori interesul investorilor pentru orașul nostru și va contribui la creșterea importanței economice a întregii zone.

Centura Buzăului va constitui o verigă deosebit de importantă între Autostrada Moldovei și Drumul Expres Buzău-Brăila.

Buzăul va fi conectat cu Autostrada A7, a anunțat, marți, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Potrivit acestuia, drumul de legătură dintre Autostrada Moldovei și Municipiu va fi realizat în parteneriat cu autoritățile locale.

Potrivit ministrului, drumul de legătură dintre A7 și Municipiul Buzău va avea o lungime de aproximativ 9 kilometri.

Tronsonul 1 (Buzău – Vadu Pașii) are o lungime de 4,6 km, iar contractul a fost atribuit la o valoare de 689,28 milioane de lei (fără TVA). Tronsonul 4 (Mândrești Munteni – Focșani Nord) are cu o lungime de 10,94 km, iar contractul a fost atribuit la o valoare de 763,72 milioane de lei (fără TVA). Constructorul are la dispoziție 20 de luni pentru finalizarea lucrărilor. Perioada de garanție a lucrărilor este de 10 ani.

„Prin document se stabilește inclusiv contribuția financiară a fiecărei părți pentru finanțarea Contractului necesar Studiului de Fezabilitate destinat tronsoanelor 2, 3 și 4 ale acestui proiect. Începând de astăzi, CNAIR și Primăria Municipiului Buzău pot începe demersurile pentru elaborarea documentației tehnico-economice necesare derulării. Contractul este finanțat prin POIM 2014-2020. Ulterior, proiectarea și execuția Drumului de legătură dintre A7 și Municipiul Buzău, cu o lungime de aproximativ 9 km, vor putea fi finanțate prin POT 2021-2027. Protocolul semnat astăzi este cel de al 40-lea document semnat cu autoritățile locale, de când am preluat mandatul de ministru al Transporturilor și Infrastructurii”, a mai precizat ministrul Transporturilor.

Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu și șeful CNAIR, Cristian Pistol, au participat, marți, la Buzău la semnarea unui protocol între Primăria Buzău și CNAIR pentru drumul de legătură între municipiu și A7.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button