CULTURĂFără categorie

„Comisarul Cattani” oaspete de onoare la BIAF

Actorul şi regizorul Michele Placido, cunoscut publicului din România pentru rolul celebrului comisar Corrado Cattani din serialul „Caracatiţa” (La Piovra), a fost prezent, sâmbătă, la Buzău International Arts Festival – BIAF.

El prezintat, în cadrul celei de-a doua ediţii a festivalului, filmul „Isolation” pentru care a semnat regia alături de Julia von Heinz, Olivier Guerpillon, Jaco van Dormael şi Michael Winterbottom.

Filmul documentar „Isolation” vorbeşte despre pandemia de COVID din perspectiva a cinci mari regizori europeni care povestesc despre tragedia pandemiei şi revoluţiile sociale pe care le-a provocat în întreaga lume. Prima poveste, inspirată dintr-o piesă a lui Luigi Pirandello, îl are ca protagonist pe Michele Placido.

Acesta a mărturisit, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Primăria municipului Buzău, că în filmul „Isolation” prezintă o viziune „foarte personală, foarte diferită” asupra pandemiei.

„Filmul european ‘Isolation’, cu cinci regizori europeni, este un film care vorbeşte despre momentul dramatic când a început pandemia de Covid. (…) Este o viziune foarte personală, foarte diferită. Eu locuiesc la Roma şi în primele zile ale pandemiei, primele zile în care au murit foarte mulţi oameni vedeam ambulanţele care treceau prin oraşul meu, un oraş gol, părăsit. (…) Era un lucru incredibil, părea post-apocaliptic, părea un cadru de după război, în care oamenii dispăruseră. Se vedeau doar ambulanţele, maşinile de poliţie. Acela era cadrul pe care eu l-am filmat cu telefonul personal”, a povestit Michele Placido.

Actorul a vorbit şi despre filmul „Caracatiţa”, peliculă care a avut cel mai mare succes în Europa.

„Este un lucru vechi. Nu mai există omoruri în stradă, este aproape imposibil să se mai întâmple acest lucru, dar în continuare există mafia. Există o mafie internaţională care se ocupă de traficul de droguri în America, Mexic, Columbia şi are succes. Mafia sicialiană doarme sau a murit, nu ştim”, a afirmat Michele Placido.

El a precizat că, deşi rolul din serialul „Caracatiţa” nu a fost cel mai mare pe care l-a jucat, a fost însă rolul care i-a oferit cea mai mare notorietate.

„A fost cel mai important personaj care m-a făcut cunoscut la nivel european. Astăzi nu aş fi fost aici fără acel rol şi din acest motiv îi vreau tot binele acelui comisar Cattani”, a spus Michele Placido.

Buzău International Arts Festival este organizat de Asociaţia CulturAll şi Asociaţia Bulevardul Culturii, în parteneriat cu Primăria Municipiului Buzău şi cu Centrul Cultural şi Educaţional Alexandru Marghiloman, fiind un Proiect Cultural finanţat de Ministerul Culturii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Conținutul este protejat !