ADMINISTRAȚIE

Viitorul spital municipal a născut pasiuni vii în Consiliul Local Municipal

Consilierii locali municipali din Buzău au adoptat, la ultima ședință ordinară, un proiect de hotărâre ce prevede încheierea unui acord de parteneriat între Primăria Buzău și o fundație ce aparține unui om de afaceri din municipiu, parteneriat în urma căruia ar urma să se realizeze un spital municipal.

Este vorba despre un acord încheiat după ce afaceristul respectiv s-a arătat dispus să doneze municipalității un teren de circa 2,5 hectare, la ieșirea din municipiu spre Ploiești, pe care să fie ridicat viitorul spital, dar și sume de bani pentru realizarea obiectivului.

Pe lângă spital, conform proiectului, aici ar urma să fie construite și locuințe pentru medici precum și un centru pentru bătrâni.

Acordul de parteneriat are o serie de prevederi care trebuie atent respectate, a atras atenția alesul USR Irinel Cârstea, ca de pildă că în termen de 7 ani proiectul spitalului municipal nu va fi încheiat, terenul va reveni afaceristului.

La final, proiectul privind încheierea parteneriatului dintre municipalitate și fundația care ar urma să doneze terenul pentru viitorul spital municipal a fost adoptat cu unanimitate de voturi.

Consilierul local municipal PNL Andrei Neder a pus pe tapet o problemă care ar putea apărea: criza de personal medical.

Aleșii municipali au mai adoptat și un proiect privind aprobarea unei cereri pentru trecerea Spitalului CFR Buzău, secție exterioară a spitalului CFR Galați, în domeniul public al municipiului Buzău. Pornind de la preluarea spitalului CFR, ar urma să se dezvolte proiectul viitorului spital municipal:

“Astăzi am aprobat și primul pas spre acest spital: preluarea prin transfer gratuit de la Guvern, Ministerul Transporturilor a secției CFR de la Buzău a Spitalului CFR Galați. Vom începe cu dotarea acestui spital și când vom avea gata toate facilitățile aici, tot personalul de la CFR va trece aici, unde va avea o dotare de nivel mondial. După realizarea construcției spitalului nou pe terenul primit, vom transfera toate activitățile Spitalului CFR în această nouă locație, unde vom avea și alte facilități moderne”, a spus primarul Constantin Toma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button