SPORT

Rezultate deosebite ale sportivilor buzoieni la Campionatele Europene WKF din Austria

Kicboxerii Clubului Sportiv Crâng Buzău, pregătiți de antrenorul Sorin Răducanu, maestru emerit al sportului, au făcut o figură frumoasă la acest sfârșit de săptămână în Austria, unde au avut loc Campionatele Europene WKF de juniori și seniori.

Lotul național a fost alcătuit din 28 de sportivi, dintre care doi au fost buzoienii Elena Ionela Musceleanu și Leo Durey Azis .

Ambii s-au calificat la campionatele mai sus menționate, unde au reușit să obțină rezultate remarcabile. Elena Ionela Musceleanu a ajuns în finala mică pe care a câștigat-o obținând locul trei, pe stilul de luptă Kick Light. O mare surpriză a oferit aceeași sportivă, de 16 ani, care s-a calificat în competiția seniori – categoria de vârstă 17 – 35 ani – unde a reușit să obțină medalia de argint, după o decizie de 2-1 la arbitri.

Leo Durey Azis, în vârstă de 13 ani, a luptat la categoria juniori (13 – 17 ani) și a reușit să se califice în ambele finale, ocupnd al doilea loc în ambele finale, atât pe stilul de luptă light, cât și Kick Light.

Antrenorul buzoienilor, Sorin Răducanu, spune că este foarte mulțumit de aceste rezultate care fac cinste clubului și buzoienilor și că nu îl surprind, pentru că s-a așteptat de la cei doi sportivi să obțină rezultate bune. „În ceea ce îl privește pe Leo, acesta nu are adversar în România, nici la stilul Kempo și nici la stilul K1 sau Light. Urmează acum Cupa Mondială, care se va organiza în România, la Ploiești, unde vom participa cu un efectiv mai mare. Sperăm să facem și aici o figură frumoasă, mai ales că sportivii mei au mai câștigat Cupa Mondială și în anul 2019”, a declarat acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button