ȘTIRILE ZILEI

Prostituate înșelate de doi tineri din Buzău

Doi tineri din Buzău s-au folosit de uniforme și însemne al Poliției Române pentru a tâlhări prostituatele. Ei năvăleau în locuințele folosite de tinere la întâlnirile cu clienții, iar victimele erau încătușate și jefuite.

Falșii polițiști, Andrei, de 21 de ani, și Ilie, de 23 de ani, ambii din județul Buzău, au mai avut de-a face cu Poliția, după ce în 2020 au tâlhărit și agresat în propria locuință două tinere din cartierul Micro XIV. Unul dintre ei se afla sub control judiciar.

De data asta, celor doi indivizi li s-a pus pata pe prostituate. Au depistat de pe site-urile de publicitate care sunt locuințele din Buzău închiriate de prostituate pentru a-și servi clienții, apoi au decis să le viziteze. Unul dintre tineri se recomanda a fi agent de poliție, arăta o insignă falsă, după care dădea buzna peste victimă.

Ulterior, își chema partenerul, care intr-a în cameră cu o cagulă trasă pe cap, împreună încătușau victima și o obligau să le predea sumele strânse din practicarea prostituției. După ce primeau banii, falșii polițiști eliberau vicima și plecau. Patru dintre tinerele care au picat în plasa celor doi indivizi au sunat la 112 pentru a anunța că au fost jefuite. La scurt timp, infractorii s-au trezit cu adevărații polițiști peste ei.

Potrivit IPJ Buzău, poliţiştii din Buzău au depistat şi reţinut doi bărbaţi, bănuiţi că ar fi indus în eroare mai multe tinere, prin folosirea fără drept a calităţii de poliţist, împrejurare în care le-ar fi deposedat de bani şi carduri bancare.

„În cursul zilei de sâmbătă, 12 noiembrie, în urma dovezilor strânse de către poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Buzău, instanţa a emis mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile, faţă de doi bărbaţi, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uzurpare de calităţi oficiale şi tâlhărie calificată”, transmite IPJ Buzău.

Din cercetări a reieşit că bărbaţii ar fi pătruns în camere închiriate în regim hotelier, sub pretextul întreţinerii de relaţii sexuale şi, ulterior, pretinzând, fără drept, că ar fi funcționari publici, le-ar fi deposedat pe tinere de bani şi de cardurile bancare. Prejudiciul a fost estimat de părţile vătămate, patru tinere, cu vârste cuprinse între 26 şi 34 de ani, la 7.000 de lei.

Astfel, la data de 12 noiembrie 2022, în urma identificării şi depistării celor doi tineri, poliţiştii au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Buzău şi în comuna Smeeni, în baza mandatelor emise de Judecătoria Buzău.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au descoperit şi ridicat, în vederea continuării cercetărilor, trei pistoale de tip airsoft, două hamuri pentru pistol, o legitimaţie şi o insignă asemănătoare celor ale unei instituții, două cagule, două perechi de mănuși și patru telefoane mobile.

Cei doi bărbaţi, în vârstă de 21 şi 23 de ani, au fost conduşi la sediul Poliţiei municipiului Buzău, pentru audieri. Poliţiştii au luat măsura reţinerii, pentru 24 de ore faţă de cei doi tineri şi continuă cercetările, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, pentru comiterea faptelor de  uzurpare de calităţi oficiale şi tâlhărie calificată.

Judecătorul de drepturi şi libertăți a dispus arestarea preventivă a acestora pentru 30 de zile. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button