ȘTIRILE ZILEI

62 de mandate de percheziție domiciliară puse în aplicare de către polițiști în urma unei percheziții

Polițiștii din cadrul Biroului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Buzău, sub coordonarea Direcției Arme Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Poliției Române, au pus în executare 62 mandate de percheziție domiciliară în județele Buzău, Timiș și în municipiul București.

153 de percheziții domiciliare au avut loc miercuri sub coordonarea Direcției Arme, Explozivi si Substanțe Periculoase din cadrul I.G.P.R., la nivel național.

Au fost vizate domiciliile unor persoane, sedii sociale și puncte de lucru ale unor societăți comerciale din București și județele Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Bihor, Brașov, Buzău, Brăila, Călărași, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Harghita, Ilfov, Mureș, Olt, Prahova, Satu-Mare, Sibiu, Timiș, Tulcea, Vâlcea și Vaslui.

Perchezițiile au vizat un agent economic care ar comercializa articole pirotehnice în afara cadrului legal.

La percheziții au participat polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Buzău, Arad, Caraș Severin, Prahova, Timiș, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Buzău, dar și Gruparea Mobilă Prahova.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale, al Direcției de Investigare a Criminalității Economice şi al Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate din cadrul Poliţiei Române.

În urma percheziției, au fost descoperite și indisponibilizate aproximativ 350 de kilograme de materiale pirotehnice, din categoria F2, F3 și P1, în valoare de circa 14.000 de lei, dar și 18.000 de țigarete netimbrate.

„Un bărbat, de 21 de ani, a fost condus la sediul poliției, pentru audieri” precizează IPJ Argeș.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Orașului Mioveni, luptătorilor de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale și al polițiștilor Serviciului Criminalistic.

„Atragem atenția cu privire la utilizarea responsabilă a tuturor articolelor pirotehnice, pentru a evita rănirea oricărei persoane și provocarea unor distrugeri (ce reprezintă aspecte ce pot atrage răspunderea penală a autorului), dar pot produce și disconfort prin zgomotele puternice, aspecte ce pot fi sancționate contravențional”, arată IPJ Argeș.

Totodată, polițiștii vor verifica, în continuare, respectarea condițiilor de comercializare de către agenții economici, precum și a condițiilor de deținere de către persoane fizice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button