ȘTIRILE ZILEI

Hora Unirii s-a dansat la Centrul Muzeal „I.C. Brătianu”

Consiliul Județean Buzău alături de Muzeul Județean Buzău, Teatrul „George Ciprian” și Centrul Județean de Cultură și Artă au organizat evenimente dedicate Unirii de la 1859, la sediul Centrului Muzeal „I.C. Brătianu”.

Acestea au continuat la  Sala Mare a Consiliului Județean Buzău, cu un concert Ansamblul etnofolcloric „Plăieșii” și Zinaida Julea. Tot pe 24 ianuarie, spațiile expoziționale ale Muzeului Județean pot fi vizitate gratuit.

Programul oficial a debutat la ora 10,30 cu o reconstituire a momentelor istorice cheie ce au condus la Mica Unire, reeditare pusă în scenă de actori.

Invitații, organizatorii și publicul s-au prins apoi în hora unirii, un moment simbolic, nelipsit din manifestările de pe 24 ianuarie.

După estimările organizatorilor, la eveniment au participat în jur de o mie de buzoieni. Momentele artistice au fost susținute de artiștii Centrului Județean de Cultură și Artă, de Muzica reprezentativă a Diviziei 2 Infanterie „Getica”, dar și de invitați de peste Prut. Cel mai așteptat moment a fost cel al apariției pe scenă a Ansamblului Plăieșii împreună cu Zinaida Julea. Artiștii basarabeni au susținut două concerte: unul în aer liber, celălalt, după-amiază, la Sala Mare a Consiliului Județean.

Președintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu, a fost singurul care s-a adresat buzoienilor, în calitate de organizator al evenimentului. Fie că nu au fost invitați, fie că au participat la manifestările de la Iași, București sau au rămas departe de momentele festive, politicienii locali au lipsit de la hora unirii de la Buzău.

default

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button