ȘTIRILE ZILEI

Ninsoarea a lăsat în beznă mai multe localități buzoiene. Un drum național a fost închis, iar un TIR a derapat și a ieșit de pe carosabil

Prima ninsoare din această iarnă a lăsat fără curent mai multe sate din Buzău și a închis un drum național. 12 localități din județul Buzău au rămas fără curent electric: Căldărușanca, Caragele, Gălbinași, Bentu, Amaru, Mânzu, Văcăreasca, Cârligu Mare, Pitulicea și Dulbanu.

Din cauza vizibilității reduse și a carosabilului alunecos, un TIR a derapat și a ieșit de pe carosabil, pe DN1B, la intersecția cu satul Lipia, iar la Viperești, pe DN 10, a ajuns în șanț.

Se circulă cu dificultate, din cauza viscolului, pe DN 2 C Pogoanele-Padina, DN 22 Râmnicelu-Băile, DN 10 Ciuta și DN 2 Florica.

Începând cu ora 10.00, județul Buzău se află sub atenționare meteorologică Cod Galben de viscol, valabilă până sâmbătă, la ora 22.00.

Pe drumurile naționale aflate în administrarea Secției de Drumuri Naționale Buzău se acționează cu 50 de utilaje. S-au împrăștiat până la această oră 320 de tone de material antiderapant. Nu sunt probleme deosebite inregistrate.

SDN Focșani acționează cu 32 de autobasculante, șase Unimog, șase încărcătoare și au folosit 300 de tone de sare.

La SDN Brăila, nu sunt evenimente rutiere, carosabilul este umed, ninge slab, vânt 20 – 25 km/h, vizibilitate bună, temperaturi între 0 și +1 grad Celsius.

Viscolul puternic și ninsoarea abundentă, înregistrate în sudul și estul județului Buzău, au provocat deja blocaje rutiere. Primăria Glodeanu Siliștea a transmis că Drumul Județean 102H este închis, din cauza unui număr mare de mașini înțepenite în troieni.

La ieșire din comuna Glodeanu Siliștea, la orele dimineții, un tronson de circa 500 de metri din drumul județean DJ 102H a fost blocat de troieni. Un număr de 20 de autoturisme au rămas între nămeți, fără posibilitatea de a întoarce sau de a-si continua drumul.

Primarul din Glodeanu Siliștea a scos utilajele din dotarea Comitetului Local pentru Situații de Urgență și a reușit să deblocheze drumul, însă pentru scurt timp.

Lapovița și ninsoarea abundentă dar și vântul care a depășit la rafală 50 de kilometriu pe oră au troienit din nou zăpada și aproape 50 de autovehicule au rămas din nou blocate.

„Vă anunțăm că din cauza condițiilor meteo nefavorabile, drumul județean DJ 102 H este blocat traficului rutier în zona Căldărușanca-Amaru și Căldărușanca-Glodeanu Siliștea”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a comunei Glodeanu Sărat.

Șoferii rămași cu mașinile în zăpadă acuză autoritățile că nu își fac treaba. Președintele Consiliului Județean Buzău susține ca a trimis mai multe echipe în județ pentru a verifica activitatea drumarilor.

Drumul Județean 102H leagă DN2 E 85 de localitățile din sudul județului Buzău. Județul Buzău se află de la ora 10.00 sub Cod Portocaliu de viscol și ninsori.

Conform IPJ Buzău, mai multe incidente rutiere soldate doar cu pagube materiale au avut loc pe diferite drumuri din județ, precum: DN2B, DN2E85, DJ102H, DJ203K sau DJ203G, tronsoane pe care circulația s-a desfășurat dirijat.

O dubă s-a răsturnat pe DN 2B, la ieșirea din Bentu, iar altele au ieșit în decor pe alte drumuri, după ce au derapat din cauza carosabilului alunecos. La Viperești, o autoutilitară a ajuns în șanț, după ce a derapat.

Din cauza zăpezii de pe carosabil, douăzeci de mașini au rămas blocate, vineri dimineață, pe un drum județean din Buzău, după ce utilajele firmei care trebuia să deszăpezească șoseaua s-au defectat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Conținutul este protejat !