ADMINISTRAȚIE

Complexul Marghiloman va avea, în curând, un centru educațional pentru permacultură și hrană sănătoasă

În acest an, vor începe lucrările de amenajare a unui centru educațional pentru permacultură și hrană sănătoasă. Practic, „Casa Grădinarului” din Complexul Marghiloman se va transforma într-un loc unde elevii buzoieni vor putea planta diverse soiuri vegetale, le vor îngriji și le vor recolta.

Conducerea Primăriei Buzău anunță că, în acest an, vor începe lucrările, la ,,Casa Grădinarului” din Parcul Marghiloman, care se va transforma într-un ,,Centru educațional pentru permacultură și hrană sănătoasă”. Este vorba despre lucrări care se vor derula în paralel cu cele pentru refacerea grajdurilor și a casei de oaspeți din același complex care a aparținut celebrei familii Marghiloman.

În centrul educațional din Parcul Marghiloman, îndrumați de specialiști în domeniu, elevii vor putea planta diverse soiuri vegetale, le vor îngriji, le vor recolta și chiar le vor găti pe cele comestibile. Totodată, copiii vor putea participa aici la alte activități, organizate de școlile și grădinițele din oraș.

Obiectivul va fi conectat la rețeaua electrică și la infrastructura de apă și canalizare a orașului și va beneficia de o sursă proprie de încălzire.

În prezent, se fac demersurile necesare pentru organizarea licitației în vederea atribuirii lucrărilor în valoare totală de aproximativ 4,5 milioane de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button