EDUCAȚIE

O nouă performanță pentru elevii Școlii 11, la concursul de robotică din acest an. Locul II pe țară!

FIRST Tech Challenge Romania,  cea mai mare competiţie de robotică dedicată elevilor din România, a adus în etapa finală 80 de echipe, care au concurat pentru titlul de Campion al României la robotică, pe data de 2 aprilie, la Facultatea de Automatică și Calculatoare, din București.

Echipa Școlii Gimnaziale Nr. 11, coordonată, pe partea de cercetare, de profesorul Irina Drulea și de Andrei Luca Mănăilă, elev al Colegiului Național B.P. Hașdeu, pe partea de programare și a obținut locul 2 pe țară, cu proiectul de inovare STRAENERGY, prin care undele electromagnetice sunt transformate în energie.

Cele 80 de echipe calificate  au concurat pentru unul dintre cele trei locuri la Campionatul Mondial din Houston, SUA, care se va desfăşura între 19-22 aprilie.

Ediţia FIRST Tech Challenge Romania, din acest an, s-a desfășurat sub umbrela Energize, elevii fiind încurajaţi să inoveze şi să devină promotorii unor energii ale viitorului, sigure, accesibile şi sustenabile .

Mai concret, provocarea pentru sezonul 2022-2023 SUPERPOWERED a fost „Cum puteți reimagina un viitor energetic mai bun?”. Scopul acestui program global de robotică este sa îi ghideze și să îi ajute pe elevii și profesorii îndrumători să construiască împreună un viitor mai bun cu ajutorul roboților.

„Ideea noastră, concretizată prin proiectuș STARENERGY, a a fost să construim un nou tip de satelit, dotat precum unul normal, desigur, cu o antenă pentru captarea undelor electromagnetice. Provocarea a fost să le putem aduce înapoi pe Pământ pentru a putea fi transformate. Ne-am gândit că o parte din satelit va fi construită asemenea unei antene, adică, pe lângă învelișul ce nu permite trecerea undelor înapoi în spatiu, va fi de tipul unei bobine. Bobina este un dispozitiv ce înmagazinează energia în câmp magnetic. Astfel, am vrut ca o parte din satelit să poată capta si ,,mentine în viață” undele electromagnetice, folosind principiul de bobină. Undele sunt transmise ulterior către o navă spațială, ce le va aduce mai aproape de Pământ. Pe parcursul distanței de la Jupiter la Terra, există stații de tip releu, ce au ca rol diminuarea intesității acestor unde și transformarea lor în microunde. Astfel, undele electromagnetice nu vor mai fi periculoase pentru noi și pot fi trimise către noi cu ajutorul unei nave spatiale, la centrala noastră care le transformă în energie electrică. Cei 13 copii au format într-adevăr o echipă. Au lucrat împreună, s-au distrat împreună, au învățat să asculte opinii diferite. Respectul și pasiunea pentru lumea fascinantă a științei, tehnologiei, ingineriei și matematicii stau la baza acestei frumoase colaborări. Sunt mândră de ei și le doresc succes în continuare!, a explicat profesorul Irina Drulea, coordonatorul echipei buzoiene de robotică.

Elevii din echipele de robotică care au concurat pe data de 2 aprilie, la București, au muncit luni de zile la roboţii lor și au trecut prin etape regionale pentru a ajunge aici. Elevii Școlii noastre au obținut locul II la acest concurs, un loc merituos, care confirmă că avem elevi valoroși„, a subliniat la rândul său directorul Școlii Gimnaziale Nr. 11, Livia Mărculescu.

Elevii Școlii Gimnaziale Nr. 11, la rândul lor, s-au calificat la etapa regională, care a avut loc la sfârșitul lunii martie și au mers mai departe, în etapa națională, unde miza a fost foarte mare: dintre cele 80 de echipe participante, doar 3 vor reprezenta România la Campionatul Mondial din Houston Texas.

Evofarm a fost alături de WALL–E’S FRIENDS, echipa de robotică a Școlii Gimnaziale nr. 11 din Buzău.

„Evofarm susține copiii geniali ai României!

Una dintre cele mai mari competiții de Robotică din Europa a avut loc weekendul acesta la București.

Homosapiens este echipa de robotică a Colegiului Național “B.P.Hașdeu” Buzău, calificată în etapa Națională a Competiției FIRST Tech Challenge 2023.

Elevii cu minți sclipitoare au demonstrat că nenumărate ore de muncă în echipă i-au făcut puternici și din ce în ce mai buni.

Echipa #HomosapiesRO109 țintește către performanță, întotdeauna!

EVOluăm împreună zi de zi! „, a transmis echipa de conducere EVOfarm printr-un comunicat de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button