ADMINISTRAȚIE

Cum va arăta noul sediu al Consiliului Județean Buzău

Consiliul Județean Buzău a achiziționat, anul trecut, imobilul cunoscut drept „garajele Partidului Comunist Român” înainte de Revoluție, iar după Revoluție aici și-a desfășurat activitatea trustul de presă care deține „Șansa Buzoiană”, Focus TV și Focus FM. Valoarea totală a investiției este de peste 13 milioane lei, bani proveniți printr-un program al Administrației pentru Fondul de Mediu.

„Este vorba despre clădirea din spate, care o să fie un nou sediu administrativ. Am reușit să găsim finanțare prin Fondul de Mediu. Este necesar să facem această clădire, pentru că avem mai multe instituții care își desfășoară activitatea în mai multe spații care nu sunt (adecvate, n. red.), a declarat Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean.

În cadrul ședinței extraordinare de marți, 4 aprilie, consilierii județeni s-au întrunit ca să aprobe forma actualizată a indicatorilor tehnico-economici ai proiectului de reabilitare a clădirii din spatele sediului CJ Buzău. În document se menționează că a fost nevoie de această actualizare, dat fiind că în intervalul de timp scurs între data depunerii cererii de finanțare la Agenția Fondului pentru Mediu, respectiv data ultimei actualizări a indicatorilor tehnico-economici și data aprobării proiectului, respectiv a semnării contractului de finanțare, prețurile materialelor s-au majorat constant, lucru care a impus și actualizarea costurilor cu materialele. Astfel, costurile cu manopera s-au majorat cu aproximativ 613.698 lei, fără TVA, iar costurile cu materialele s-au majorat cu aproximativ 1.500.773,21 lei fără TVA.

Petre Emanoil Neagu a mai spus că noul sediu va fi unul modern și va aduce facilități atât angajaților, cât și cetățenilor care ajung la birourile instituției. Potrivit proiectului, clădirea va fi consolidată și reabilitată din punct de vedere energetic și va fi dotată cu mobilier nou. În premieră, pe lângă birouri și săli de ședință, noul sediu va avea și o cantină, împreună cu sală de 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button