SPORT

Cătălin Moroșanu revine la Buzău cu Dynamite Fighting Show

Pe data de 13 mai, Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” va găzdui11 meciuri  în cadrul celei de-a 19-a gale Dynamite Fighting Show – Cod Roșu, unul dintre cele mai compacte carduri din ultima perioadă. În show-ul organizat de Cătălin Moroșanu, revin Ştefan Lătescu (noul challenger oficial al centurii K1), Alin Ionuț Iancu (după 18 luni de pauză), Florin Lambagiu (după o serie de trei victorii prin KO în străinătate) și Ștefan Orza (proaspăt semnat de Glory). În plus, va fi un entertainment fight, între doi sportivi amatori, Philip Albu (București) vs Ionuț Conor (Focșani).

Tot pe 13 mai aflăm și semifinalele turneelor pentru centurile de campion la Super8 și Heavy8. Orza vs Cezar Matei Buzdugan și Rambo vs Costin Dinu sunt sferturile de la super mijlocie, iar Iancu vs Lutaniuc și Ristea vs Munteanu sunt sferturile de la grea.  Între Iancu și Lutaniuc e o revanșă, cei doi luptând chiar în finala din 2020. Eduard Gafencu și Andrei Ostrovanu, respectiv Sebastian Cozmâncă și Florin Ivănoaie sunt numele deja calificate în următoarea fază. Într-un duel al greilor care speră să reintre în turneu, Valentin Bordianu va avea meci cu Ilie Brancu.

După ce anul trecut a reușit cel mai rapid KO al sezonului în DFS, Claudiu Bădoi va lupta la Buzău cu grecul Nikos Tzotzos, care în 2022 se afla în Top 10 mondial al categoriei semigrea. Pe 8 în lume la cruiser, Lătescu îl va înfrunta pe fostul challenger al centurii mondiale ISKA, polonezul de 2.06 metri, Adam Kosut.

Câștigător luna asta al turneului piramidal FEA, cu un KO în finală, Călin Petrișor îl va înfrunta pe gambianul stabilit în Italia Sheriff Konte, specialist în muay thai. Cozmâncă și Năstase vor avea de asemenea confruntări internaționale. Primul îl va înfrunta pe Rocky al Sloveniei, Miran Fabjan, iar ciobănașul va da piept cu Vulturul din Tadjikistan, Ramazon Nurridinov.

Biletele s-au pus deja în vânzare, iar până la primul gong organizatorii se așteaptă la o nouă sală arhiplină, așa cum s-a întâmplat și în 2022. Totodată, a doua zi după DFS19, la Buzău se va desfășura a patra ediție a Cupei DFS Tellur, unde sute de copii, juniori și seniori se vor înfrunta pentru a-și câștiga dreptul da a face parte din lotul românesc la Mondialele ISKA.

Meciurile sunt urmatoarele:

 • Super fight – categoria ușoară: Călin Petrișor vs Sheriff Konteh (Gambia)
 • Sferturi de finală – Turneul Super8: Ștefan Orza vs Cezar Buzdugan
 • Super fight – categoria grea: Valentin Bordianu vs Ilie Brancu
 • Super fight – categoria semigrea: Bogdan Năstase vs Ramazon Nurridinov (Tadjikistan)
 • Entertainment Fight – categoria mijlocie: Philip Albu vs Conor
 • Sferturi de finală – Turneul Heavy8: Ionuț „Tancul” Iancu vs Sebastian Lutaniuc
 • Super fight – Categoria semigrea: Claudiu Bădoi vs Nikos Tzotzos (Grecia)
 • Super fight – Categoria Grea: Sebastian Cozmâncă vs Miran Fabjan (Slovenia)
 • Sferturi de finală – Turneul Heavy8: Cristian Ristea vs Marius Munteanu
 • Sferturi de finală – Turneul Super8: Rambo vs Costin Dinu
 • Super fight – Categoria Cruiser: Ștefan Lătescu vs Adam Kosut (Polonia)

După aproape 14 ani, Cătălin Moroșanu a adus la Buzău anul trecut, pe 24 iunie, o gală de kickboxing, prilej cu care a primit o diplomă de excelență pentru implicarea în mai multe proiecte educaționale.

Ieri, Petre Emanoil Neagu, președintele Consiliului Județean, i-a mulțumit pentru că a ales să se implice activ în campania anti-bullying desfășurată de instituția buzoiană și că le-a împărtășit copiilor din mai multe școli și licee din județ experiența sa personală cu fenomenul bullying-ului, dar și alte experiențe personale, care l-au motivat și l-au determinat să urmeze o carieră în sport.

„În afară de faptul că a făcut cinste României cu sportul pe care l-a practicat, în afară că a fost un bun ambasador al nostru, al tuturor, peste hotare, Cătălin a fost un om care a putut să răzbească indiferent de greutățile vieții și demonstrează că se poate. Cătălin, din experiența lui și îi mulțumesc pentru asta, atât din experiența de sportiv, cât și din experiența de viață, a venit alături și de noi ca instituție, Consiliul Județean, și de alte instituții din țară, să meargă, să stăm de vorbă cu copiii din anumite zone din țară, copii de la licee și școli, să-i învețe ceea ce înseamnă viața, greutățile și, de ce nu, să poată să-i urmeze exemplul. Chiar îți mulțumesc mult, Cătălin, pentru activitatea pe care ai făcut-o alături de noi, cu campania anti-bullying”, preciza Petre Emanoil Neagu.

Președintele Consiliului Județean a mai spus că speră ca sportivul să-i fie alături și în alte campanii, acordându-i acestuia o diplomă de excelență, în semn de apreciere și recunoaștere a performanțelor sportive care au adus numele României în atenția lumii, dar și pentru implicarea în campania anti-bullying, un fenomen des întâlnit printre copii. „Sper ca pe Cătălin să-l avem de mai multe ori alături de noi. Vreau să-i acord o diplomă de excelență, în semn de apreciere pentru implicarea în procesul de educație prin campaniile anti-bullying desfășurate în județul Buzău, precum și pentru o carieră dedicată sportului românesc, sub semnul devotamentului, curajului și profesionalismului”, a mai spus președintele CJ Buzău.

Și Cătălin Moroșanu l-a premiat pe președintele Neagu, acordându-i, neoficial, titlul de „cel mai implicat președinte de consiliu județean”, lăudându-l pentru implicarea nu doar în proiectul desfășurat de cei doi, care a fost unul de succes, ci și în altele, făcând trimitere și către elevii de 10,00 aflați în sala Consiliului Județean.

Cătălin Moroșanu a mulțumit tuturor pentru primirea călduroasă și pentru activitatea productivă desfășurată la Buzău și a promis că va reveni și altădată cu aceeași plăcere. „Vreau să vă mulțumesc tuturor pentru că ați făcut acest proiect, tuturor consilierilor și societății civile din Buzău. A fost o gală extraordinară, cu sala arhiplină. Ne bucurăm că găsim județe unde se investește în sport și în elitele pe care le aveți în fața dumneavoastră. Ei sunt reperele viitoarei generații și trebuie să-i ținem lângă noi, să-i motivăm să stea lângă noi și vreau să-i mulțumesc domnului președinte. Am fost prin tot județul Buzău lângă dumneavoastră. Am cunoscut mulți președinți de consilii județene, dar un om mai implicat ca domnul președinte nu am găsit. Vreau să vă mulțumesc pentru primirea extraordinară pe care mi-ați făcut-o în Buzău și voi reveni de fiecare dată cu inima deschisă”, a spus Cătălin Moroșanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button