EDUCAȚIE

Și profesorii din Buzău ies în stradă

Sindicatul Învăţământului Preuniversitar „Prof. I. Neacşu” Buzău anunţă că va organza proteste în stradă, timp de două zile la rând. Potrivit unui comunicat de presă, cadrele didactice vor proteste în faţa Prefecturii Buzău atât joi cât şi vineri.

„Sindicatul Învăţământului Preuniversitar „Prof. I. Neacşu” Buzău, organizaţie reprezentativă a salariaţilor din învăţământul buzoian, anunţă că joi, 25.05.2023 şi vineri, 26.05.2023 va protesta în faţa Prefecturii Judeţului Buzău”.

„În 22 mai 2023 membrii Sindicatului Învățământului Preuniversitar Buzău, alături de alți salariați din învățământul preuniversitar Buzău care nu sunt membru de sindicat, dar au aderat la mișcarea de protest vor intra în grevă generală pe termen nelimitat. În perioada grevei nu se vor desfășura cursuri școlare și copiii care ajung luni la școală nu vor fi supravegheați de greviști. Având în vedere experiența de la grevele prevedente, recomandăm părinților să nu aducă copiii la școală ori grădiniță. Nu vor fi asigurate nici celelalte servicii, respectiv asigurarea hranei, ori supravegherea acestora”, a declarat liderul SÎP Buzău, Ion Dobre.

Profesorii spun că decizia de a protesta este consecinţa nemulţumirilor acumulate în sistemul de învăţământ, în ultimii ani.

„Protestele sunt consecinţa nemulţumirilor acumulate în sistemul de învăţământ, aflat în grevă generală pe termen nelimitat. În acest fel, vrem să transmitem Guvernului României şi Primului ministru domnul Nicolae Ciucă, prin reprezentantul acestuia în teritoriu, domnul Daniel Marian Ţiclea, prefectul judeţului Buzău, că ignoranţa şi lipsa de dialog măreşte starea de nemulţumire a celor care au intrat în grevă generală şi că, prin atitudinea adoptată, riscă să bulverseze încheierea anului şcolar 2022 – 2023”, spun cadrele didactice.

De asemenea, în acelaşi comunicat, este trecut şi calendarul acţiunilor pe care profesorii le-au avut în ultimii ani, în încercarea de a se face auziţi.

Menţionăm că, din anul 2021 şi până în prezent, când s-a luat decizia declanşării grevei generale, am avut următoarele acţiuni de protest: 6 decembrie 2021 – am depus la Registratura Guvernului, 163.000 de petiţii ale angajaţilor din învăţământ prin care aceştia au solicitat majorarea în regim de urgenţă a salariilor; 20 – 22 decembrie 2021- am pichetat sediul Guvernului Romaniei; 13 ianuarie 2022 – am pichetat sediul Guvernulul Romaniei; 19 ianuarie 2022 – am organizat o grevă de avertisment de două ore; 25 mai 2022 – am organizat un miting de protest în Piaţa Victoriei; 1 februarie 2023 – am pichetat sediul Guvernului României; 21 februarie 2023 – am anunţat, prin intermediul unui comunicat de presă, că vom declanşa greva generală;29 martie 2023 – am pichetat sediul Guvernului României; 25-26 aprilie 2023 – am pichetat sediul Guvernului României; 10 mai 2023 – am organizat un marş de protest la care au participat peste15.000 de angajaţi din învaăţământ; 17 mai 2023 – am organizat o grevă de avertisment de două ore.

La Buzău 85% dintre cadrele didactice au semnat pentru greva generală astfel cursurile au fost suspendate în toate cele 159 de unităţi de învăţământ, cu excepţia a 4 şcoli unde orele s-au desfăşurat normal , atât luni cât şi marţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
error: Conținutul este protejat !